Nu lanseras världssuccén Ultimate Provence Rosé i Sverige

Ultimate Provence är vida känt för sin fantastiska ”state of the art” egendom och dess enastående viner. Globalt går rosévinet att finna på såväl topprestauranger som trendiga barer. Rosén presenteras i en unik glasflaska med elegant relief som är vackert präglad med domänens ikoniska emblem ”UP”. Signaturen gör vinet både identifierbart och utmärkande, vilket även tydligt speglar dess innehåll.

”UP” är beläget strax utanför Saint Tropez i utkanten av naturreservatet Maures. Vingården som även innefattar ett boutiquehotell och spa är en del av det internationella hotellnätverket Small Luxury Hotels. Genom dess internationella framgångar har Ultimate Provence blivit ett ikoniskt landmärke som årligen lockar vinintresserade från världens alla hörn.

Sedan år 1750 har man odlat vin på markerna som idag tillhör Ultimate Provence. Den 46 hektar stora vingården består av gamla vinstockar och är omfamnad av en fantastisk natur intill en vidsträckt ekskog där vingårdens terroir hämtar sin näring från skogens eklöv. Just nu är hela vingården under konvertering till ekologisk odling.


ULTIMATEPROVENCE-SEACONTAINERS-9-2--14431153_webb

Trots den märkbara torkan i nästan alla franska vinregioner är årgång 2021 både intensiv, smakrik och av mycket hög kvalitet. Dock ledde torkan slutligen till att volymen vin som producerades blev mycket begränsad.

– Årgångens druvor var i utmärkt skick – balanserade, med inslag av fruktiga aromer tack vare de svala augustinätterna och de få välkomnade regnstormarna i slutet av sommaren, säger Alexis Cornu, vinmakare på Ultimate Provence.

Förutsättningarna med ett toppmodernt vineri i kombination med några av Provences skickligaste vinmakare har gjort det möjligt för vingården att producera rosévin i absoluta världsklass. Området är synnerligen lämpat för vinodling då dess svala nätter ger druvorna möjlighet att långsamt mogna och för att behålla fräschören i vinet sker skörden därför nattetid. De blå druvorna får därefter macerera (man låter färgen i druvans skal blöda ur) i musten några timmar efter pressningen, vilket ger vinet en elegant ljusrosa ton. Jäsningen sker i rostfria kärl mellan 14 och 16°C innan vinet slutligen lagras på sin jästfällning i några månader innan buteljering.


UPSTAIRSATTHEDEPARTMENTSTORE-17-2--14431113_webb

Ultimate Provence är ett mycket elegant, torrt och friskt rosévin med toner av mogen citrus, melon, exotisk frukt, hallon och örter med ett lätt pepprigt avslut som sammantaget avspeglar vingården. Vinets välbalanserade syra gör det till ett mycket bra matvin samtidigt som det har en rundhet som gör det njutbart att avnjuta som det är. Vinet f
inns som beställningsvara på Systembolaget , artikelnumret
56798, och
kommer vara tillgängligt från och med 26 maj.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: