Odd Molly – 20 år av global modesuccé

Odd Molly föddes den 25 mars 2002 i Stockholm. Allt började med ett samtal, varsitt glas vin och en skissbok. Sedan dess har det svenska modevarumärket gjort succé. Odd Mollys kollektioner håller samma stil nu som då, och är ikoniska världen över tack vare livfulla mönstermixar, broderier och färgstark design. Varumärket firar sitt 20-årsjubileum genom att visa upp SS22-kollektionen på NK i Stockholm den 30 mars.

Sedan start har Odd Mollys vision att inspirera kvinnor att gå sin egen väg och uttrycka sig fullt ut genomsyrat alla kollektioner. Deras design väver ihop den skandinaviska stilen med ett mer lekfullt uttryck som andas frihet och äventyr. Influerade av naturen, folklore och hantverk från världens alla hörn har de lyckats skapa otaliga designkollektioner som har blivit hyllade av modepressen och eftertraktas av kunder globalt. Varumärket utsågs år 2007 till årets varumärke av Svensk Handel och har sedan dess vunnit modepriser i Sverige, Tyskland och Baltikum.

09_004_webb

03_100_webb

Inspirationen bakom varumärket är Molly, en tjej som levde ett bohemiskt skaterliv i Venice Beach på 80-talet och vågade bryta mot normer, följa sitt hjärta och gå sin egen väg.

Odd Molly SS22 kampanjmaterial Odd Molly är idag 20 år senare ett internationellt företag som med stor framgång skapar detaljrika plagg med omsorg och erbjuder hög kvalitet och hållbara materialval.

”Vi vill fortsätta att inspirera kvinnor över hela världen att gå sin egen väg och uttrycka sin egen unika stil”, säger Anna Lönnerstedt, VD på Odd Molly.

Kollektionerna är väl genomarbetade och de blandade mönstren noggrant utvalda, där varje plagg enkelt kan mixas och matchas med övriga sortimentet. Odd Mollys ikoniska stil med blandade färger och handarbetade detaljer och broderier som förenas i ett fulländat eget uttryck löper som en röd tråd säsong efter säsong. Den positiva responsen från kunder vid varje kollektionssläpp har gjort att Odd Molly har utvecklat sitt sortiment löpande och inkluderat allt fler produkter.

16_012_webb

06_021_webb

I den nya jubileumskollektionen hyllas kvinnlighet och den personliga stilen. Odd Molly vill genom sin design inspirera kvinnor världen över att känna sig som sitt mest livfulla jag, både på insidan och utsidan. I kollektionen ingår eleganta klänningar, krispiga bomullstoppar och skira tyger i en blandning av jordiga färger såsom olivgrönt, naturligt vitt och rött tillsammans med mangoorange, bärtoner och havsblått. Den nya kollektionen finns tillgänglig i Odd Mollys webbshop samt hos utvalda återförsäljare.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: