Öka bröllopsbudgeten – sälj era oanvända saker i sommar!

Malin Svantesdotter // malin@alltombrollop.com Foto: Vitor Pinto

Begagnatmarknaden tar aldrig semester. Passa på att sälja era oanvända saker i sommar. Topplistan över vad som säljer snabbast just nu avslöjar nämligen att det finns tusenlappar att tjäna. Perfekt för att dryga ut bröllopskassan!

Begagnathandeln går för högtryck just nu och ett smart sätt att få in extra slantar är helt enkelt att vända sig till andrahandsmarknaden. En undersökning från Kantar Sifo på uppdrag av Blocket visar att svensken i snitt har 38 oanvända saker hemma. Slår man ihop värdet av dessa landar summan i genomsnitt på drygt 18 000 kronor.

– Ett bra tips är att göra en klassisk rensning av hemmet, förrådet, garaget eller vinden. Där kan det finnas sådant som man själv inte använder, men som kan vara guld värt för andra. Just nu letar folk efter saker som gräsklippare eller trädgårdsstolar och man kan som säljare snabbt komma upp i en bra extrakassa, säger Tero Marjamäki, pressansvarig på Blocket.

Blocket-topplista-i-sommar

Bland bästsäljarna just nu återfinns bland annat trädgårdsmaskiner, surfplattor – och roddbåtar.

Storsäljarna året om

Huvuddelen av efter­frågan på Blocket är säsongsbetonad och just nu både säljs och söks det som sagt mycket efter saker till trädgården såsom trädgårdsmaskiner och utemöbler. Samtidigt finns det några kategorier som är storsäljare året om, bland annat vitvaror och elektronik.

– Om man tycker det känns jobbigt att rensa i stor skala kan man börja med det lilla – att gå igenom lådor och garderober på outnyttjad elektronik. Undanstuvade mobiler, högtalare, datorer och surfplattor tappar värde snabbt och miljömässigt innebär det flera nackdelar. För många tar det inte längre än ett dygn att få sin elektronik såld på Blocket, säger Tero Marjamäki.

Hyr ut – enkelt och effektivt

Andra smarta sätt att tjäna extra pengar är att hyra ut er bil, båt eller bostad när ni inte själva använder den.

– En enkel och effektiv sak att göra är att exempelvis hyra ut sin bostad till en privatperson under semestern. Har man fritidssaker som exempelvis en båt går det också att hyra ut, likaså bilen om man inte använder den, avslutar Tero Marjamäki.

White-rose-cake-design

Med lite extra pengar i kassan kanske ni har råd med en extra extravagant wow-tårta? Foto:
White Rose Cake Design

Nu kanske ni kan slå till på ringarna ni
egentligen vill ha, bjuda de där extra gästerna som annars måste väljas bort, addera några extra våningar på bröllopstårtan eller kanske spä på lite extra lyx på stundande bröllopsresa?

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: