Ring med diamant och olika fattningar

Ring med diamant

Är du sugen på en ring med diamant som förlovnings- eller vigselring? Då kan det vara bra att känna till lite om dom olika fattningarna. Det påverkar nämligen ringens framtoning. Här är dom vanligaste fattningarna för en diamant.

Text: Redaktionen Foto: Unsplash

Val av fattning av diamant i ring bidrar mycket

Genom att välja rätt infattning för en ring med diamant framhäver du skönheten i ringen. Det kan låta obetydligt men hur diamanten är fäst i ringen påverkar känslan av ringen. Det kan bidra till ett nedtonat och balanserat utseende såväl som framhäva diamanten.

När du väljer en ringfattning är det viktigt att tänka på både estetik och det praktiska. En ringfattning kan både förstärka diamantens glans och se till att den sitter säkert på fingret

Klofattning för ring med en diamant

Klofattning är en tidlös klassiker som sätter diamanten i fokus. Det är också den vanligaste för ring med diamant.

Fyra eller fler klor håller fast diamanten i ringen och släpper in maximalt med ljus från alla vinklar. Få klor gör att mer ljus kan strömma igenom diamanten, medan många klor å andra sidan gör att diamanten sitter bättre.

Denna ringfattning är för den som vill ha en enkel och elegant design som framhäver diamantens skönhet.

Diamantsmykke på silkestoff

Foto: Canva

Fadenfattning för ring med runda diamanter

Fadenfattning är vanlig för traditionella vigsel- och förlovningsringar med diamant. Denna fattning är för runda briljantslipade diamanter som är nedsänkta i ringskenan och sitter på plats med hjälp av små pluppar.

Kanalfattning har diamanterna på rad

Kanalinfattningen är en populär ringfattning som ger en modern och sofistikerad look. Diamanterna är placerade i en rad bredvid varandra och hålls på plats av metallkanaler. Detta skapar en slät yta och ger extra säkerhet åt stenarna. Kanalinfattningen är perfekt för den som vill ha en rad av mindre diamanter och en stilren design.

Pavéinfattning får diamanterna i ringen att gnistra

Pavéinfattning ger en lyxig och gnistrande effekt genom att placera små diamanter tätt intill varandra på ringens yta. Diamanterna är infattade på ett sätsom ger en illusion av en enda stor yta av diamanter.

Pavéinfattningen ger extra glans och bling till smycket och passar perfekt för den som älskar extra mycket sparkle. Denna fattning är särskild vanlig för förlovningsringar.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: