Planera för en perfekt smekmånad – 5 värdefulla tips!

Par på smekmånad håller om varandra på strand

En smekmånad är kanske just resornas resa och många ser det som en chans att bege sig till sin drömdestination. Något som kräver planering! Ta del av insikt och råd från Emirates.

Text: Malin Svantesdotter Johansson Foto: iStock

Att ge sig iväg på en drömresa under sin smekmånad innebär ofta en av de största utgifterna i bröllopsbudgeten. Det är därför viktigt att planera extra noggrant.

Flygbolaget Emirates har samlat fem praktiska tips för att få till en oförglömlig smekmånad – som ni problemfritt ska kunna njuta av som nygifta.

1. Bestäm destinationen för er smekmånad tillsammans

Att komma överens om vart man ska resa är lättare sagt än gjort. Många föredrar en avkopplande strandsemester. Då är några av de populäraste destinationerna Maldiverna, Mauritius och Seychellerna.

Vill däremot den andra parten i äktenskapet äventyr kan ni till exempel kombinera resan med safari i Afrika.

Topp tre populära smekmånadsdestinationerna hos Emirates

  1. Maldiverna
  2. Mauritius
  3. Seychellerna

Vit strand och turkost vatten vid Maldiverna

Romantiska Maldiverna ligger i topp när det vankar smekmånad.

2. Hitta ett bra datum för smekmånad

Enligt SCB gifter sig de flesta svenskar under sommaren och allra mest populärt är en vigsel i augusti. Oavsett om bröllopsresan ska äga rum direkt efter bröllopet eller längre fram, så är det under de kallare månaderna viktigt att välja ett datum som passar den valda destinationens årstider.

Den bästa perioden att besöka resmål i Indiska Oceanien och Maldiverna är mellan januari och april. Medan Nya Zealand, Australien och Sydafrika gör sig bäst på det svenska vinterhalvåret.

De flesta destinationer i Asien lämpar sig för besök året runt. Undersök dock gärna enskilt resmål på väderkanaler och appar för att vara på den säkra sidan.

3. Uppgradera resan

Om det är någon gång ni ska slå på stort så är det på smekmånaden. Inled resan med att uppgradera flygbiljetterna till business eller varför inte första klass? Oftast är det inte så dyrt som man kan tro, speciellt om man är ute i god tid eller nyttjar kampanjpriser.

Med Emirates innebär det att en privatchaufför hämtar upp er i hemmet och kör er direkt till flygplatsen där ni blir välkomnade in i loungen efter incheckning.

Väl ombord kan ni njuta av lyxig service, premiumviner, champagne och cocktails tillsammans med gourmet-menyer och egna säten som kan förvandlas till bekväma sängar.

4. Planera in aktiviteter på resan

Första resan tillsammans som gifta handlar om att umgås på tu man hand. Men även de mest kära paren kan behöva underhållning.

Planera därför in aktiviteter i förväg för att undvika rastlöshet. De flesta hotellanläggningar vid stranden erbjuder utflykter i form av snorkling, dykning, vandring och tennis.

Par som snorklar på sin smekmånad

Snorkling på resan är både mysigt och aktivt.

5. Packa resväskan smart för smekmånad

Det viktigaste att packa är så klart passet. Har någon av er valt att byta efternamn i samband med giftermålet går det oftast fortfarande bra att använda sitt gamla pass. Det viktigast är att namnet på biljetten överensstämmer med namnet i passet. Men stäm för säkerhets skull av med flygbolaget innan avfärd.

Får en smekmånad till solen behövs givetvis mindre bagage än om resan är en skidsemester. För den som har svårt att begränsa sin packning finns det ännu en anledning till att åka första klass eller business klass.

På Emirates får du nämligen ta med över 50 respektive 40 kg bagage per person. I ekonomiklass kan du ha upp till 35 kg.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: