Mexiko: Pop-up i paradiset

Text: Sofia Lundqvist

Trendvågen med tillfälliga affärer, hotell och restauranger har sköljt över världens resescen de senaste två åren. Vi har ätit middagar i glaskuber uppställda på taken till några av Europas mest ikoniska byggnader, bott i gamla omgjorda containrar och plockat snordyra märkesplagg från nyinförlivade konceptbutikers hyllor i avdankade garage. Nu tar Design Hotels upp tråden på ett nytt sätt. Det som tidigare förknippats med den urbana livsstilen har gjort sitt intåg i tropikerna.

Papaya Playa Project, beläget i Tulum, Mexiko, öppnade 2012 som en regelrätt pop-up med kreativa inslag och möjligheten att komma nära naturen.

– Papaya Playa Project var planerad som en pop-up men innebar en sådan enorm succé att det nu får leva vidare på obestämd tid, säger Nicola Schneider, PR-ansvarig på Design Hotels.

Resorten rymmer 85 unika cabañas på strandremsan och i anslutning finns bland annat en filial till Jesper Rydahls restaurang 42°Raw (som i dagsläget finns i London och Köpenhamn och öppnar i New York inom kort), ett spa med tillhörande shamam och en kiteskola till förfogande. Projektet har skapats i samarbete med den Berlinbaserade konceptbyrån Mamapapacola och är med galna inredningsdetaljer något helt utöver en vanlig strandresort.

”Vår önskan är att tillföra en bit av den europeiska vagabondandan till Tulums naturliga skönhet” står det på Papaya Playa Projects hemsida. Av gästrecensioner och bilder att döma har de lyckats bra med den ambitionen.

www.papayaplayaproject.com

Den här artikeln publiceras i samarbete med:

LitenEscapeLogo

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: