Gör en prioriteringslista för ditt bröllop

Prioriteringslista för bröllop ger samsyn

Grattis ni ska gifta er! Men hur börjar man egentligen planeringen av ett bröllop? Här får du en prioriteringslista för bröllop att utgå från.

Text: Jacqueline Rova Foto: Unsplash

Börja göra en prioriteringslista för bröllopet

Innan ni tar tag i alla checklistor och budgetar bör ni göra en prioriteringslista så att ni vet vad som är viktigast för er. På så sätt ser ni även vad ni eventuellt behöver kompromissa om. Även vad ni bör lägga störst del av er bröllopsbudget.

Börja med att sätta er bekvämt och duka upp med något gott att äta och dricka. Bröllopsplanering ska vara något som är roligt. Tänk att ni tillsammans ska skapa er livs största dag som ni dedikerar till kärleken.

Lista och prioritera

Steg två är att ta fram papper och penna för nu ska ni antecknas! Undvik gärna dator eller mobilen som anteckningsblock då den lätt distraherar. Dessutom blir många betydligt mer kreativa i ett mer analogt arbetssätt. 

Skriv ner alla olika delar av bröllopet, exempelvis mat, dryck, brudkläder, ringar, blommor, trycksaker, musik, vigsel, lokal, transport, underhållning, bröllopstårta, foto, video osv. Nu ska ni betygsätta varje kategori från skala ett till tre där tre är viktigast.

När ni fått ordning på er prioriteringslista ser ni tydligt vad ni gemensamt tycker är de viktigaste delarna. 

Prioriteringslista för bröllop styrande för budgeten

Ni kan tydligare se vilka kategorier som är viktigast för er och ni har fått en prioriteringslista till ert bröllop. Det kan vara så att blommor exempelvis är en trea för ena partnern, medan för den andra är det endast en etta och vise versa.

På de kategorier då ni båda har satt en trea så är det där ni ska lägga fokus och störst del av er budget. De kategorier som hamnar på en etta betyder att det inte är så viktigt för er så där bör ni inte lägga störst del av pengar och vikt.

♥ Följ Allt om bröllop på Instagram för mer inspiration!

Instagram

By loading the post, you agree to Instagram's privacy policy.
Learn more

Load post

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: