Regn på bröllopsdagen? Tipsen från brudparen själva – DEL I

Malin Svantesdotter // malin@alltombrollop.com // Foto: Anton Björkman

I helgen regnade det rejält på sina håll. Något vi aldrig kan styra över och kan få räkna med under ett bröllop i Sverige. Vi har hittat tre par som berättar om sin regniga bröllopsdag – och som ger tipsen för vad ni kan tänka på!

Att boka in ett sommarbröllop i Sverige ger tyvärr ingen garanti för att det blir regnfritt. Inte ens under våra mest solsäkra sommarmånader. Men behöver det ens bli en katastrof? Och hur kan man förbereda sig på bästa sätt? Allt om Bröllops tidigare omslagsbrud Theresa har några av svaren.

AoB-nr2-omslag

Tidigare i år vann Theresa Allt om Bröllops stora tävling, Omslagsbrud 2019, och prydde därmed omslaget till vårens utgåva.

Theresa vann tävlingen samtidigt som hon planerade för sitt kommande sommarbröllop. Men en sommar i Sverige har många regniga dagar och Theresa och maken John Tengler fick såklart uppleva just fallande regndroppar under vigseln!

Brollop-med-regnPlanerade plats för plan B

I juni 2019 gifte de sig på Wapnö Slott i Halmstad, en dag som de firade tillsammans med totalt 110 gäster. Risken för regn hade de självklart i åtanke eftersom planen var att ha vigseln utomhus, med efterföljande mingel i slottsträdgården.

– Att ha en b-plan var viktigt för oss. Vi valde därför ett ställe med möjlighet att flytta in hela sällskapet i värsta fall, menar Theresa.

Brollop-regn-vigsel

Den önskade planen var självfallet regnfritt, så eftersom det inte blev som de hade tänkt sig, var deras extraplan ett bra val. En vecka före bröllopet, för att vara på den säkra sidan, skickade de även ut information till gästerna om att ta med sig var sitt paraply.

Regnet kom lagom till vigseln

Hela dagen hade ett tight schema. Både servering av tårta och spelningen med bandet skedde före middagen. Även brudens fars-tal hölls tidigt. Just vigseln var inbokad klockan 15 – men precis innan vigseln i trädgården skulle starta började det åska och blixtra.

Eftersom bruden var på väg ned emot ceremoniområdet när det började regna var det ingen idé att avsluta när högtidligheten var i full gång. Gästerna satt med paraplyer och musikanterna i tältet.

– Även om det började regna var det lika bra att genomföra allt. Istället för att ha minglet på den stora terrassen fick vi sedan ta in alla gäster i slottet, vilket blev väldigt mysigt då vi fick fördela oss i flera av rummen för att få plats med alla. Eftersom vi var inne blev även vårt photo booth-rum mycket mer använt – och vi fick otroligt många roliga bilder på våra gäster!

Theresa-o-John-Tengler-brollop

Ibland kan det oförutsedda bidra till något nytt – och till och med något bättre!

Det oplanerade blev bäst

Nu så här i efterhand var det alla de saker som de inte hade planerat som blev bäst. Utöver regn och lite justeringar i och med detta gjorde de exempelvis en ny variant av den halländska traditionen ”Skåda brud”. De gick då ut i led och visade upp sig för besökare som inte ens var bjudna på bröllopet.

– Efter oss gick det musikanter som spelade vår ingångssång ”A thousand years” med Christina Perri. Det slutade med att vi stod kvar och dansade i skymningen på slottsgården, vilket blev en oförglömlig upplevelse.

Theresa-o-Johan-med-paraply

Brudparets bästa ”risk för regn-tips”:

1. Ta med snygga paraplyer som blir bra på bild.

2. Planera en plan B som är lika bra som plan A.

3. Ha gärna filtar tillgängliga om det är kallt, så gästerna slipper frysa.

4. Se till att vattenskydda all elektronik och ha ett tält till musikerna om de medverkar.

Läs även om
Cecilia och Richards regniga bröllop!

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: