Regn på bröllopsdagen? Tipsen från brudparen själva – DEL II

Malin Svantesdotter // malin@alltombrollop.com Foto: Ulrika Nisser

Cecilia och Richard tog regnet på bröllopsdagen med ro. Det vräkte stundvis ner – men det gav bara upphov till fina bilder, skratt och en avslappnad stämning. Sen att det sägs innebära tur är ju ingen nackdel!

Tankarna före bröllopsdagen innehöll såklart funderingar kring att det kunde bli regn. Bröllopet mellan Cecilia Perbeck Dohns och Rickard Perbeck ägde rum 1 juni och allt kan hända.

– Eftersom vi gifte oss i Sverige så vet man ju att det kan vara allt från fem grader och hagel till 28 grader med sol, så vi var tvungna att ha en plan a vid fint väder och en plan b vid sämre väder, berättar Cecilia.

Wedding-ceremony

På bröllopet var det cirka 150 gäster och vigseln hölls i Östra Ryds kyrka i Täby. Efterföljande fest hölls i en lada på landet, i Rönninge by.

– Vi ville ha en kärleksfull och öppen stämning där vår stora släkt och många vänner skulle trivas och ha kul. Och så blev det helt klart! Efter vigseln skjutsades gästerna till ladan i bussar, medan vi åkte bil i förväg för att sedan göra vår entré.

Wedding-rain-guests

Det var molnigt hela dagen och regnet började falla precis när gästerna åkte från kyrkan till festlokalen. Tälten sattes upp någon dag innan eftersom de hade sett väderprognosen och de ville förbereda skydd för sina gäster.

– Vi hade förberett med tält utanför ladan där vi kunde ha välkomstminglet ifall de regnade. Om sol så hade vi tänkt stå på en lite större gräsmatta. Vi hade en del paraplyer samt att filtar var inköpta ifall det skulle bli en kall kväll.

Wedding-day-rain-riding-a-horse

När alla gäster var framme och fått snittar och bubbel så kom bruden Cecilia fram på en vit vacker häst, ledd av brudgummen. Här regnade det ganska ordentligt – men de var som sagt förberedda med paraply och gästerna stod under tältet.

– Innan detta så satt vi i en bil med vindrutetorkarna på för att invänta vår entré med hästen. Hästen var blöt, men jag satt upp och både häst och klänning var ju vit, och paraplyet skyddade smink och hår. Ingen fara skedd!

Väl inne i ladan berättar Cecilia att de inte brydde sig om regnet. Även om det å andra sidan märktes. Vid ett av alla talen så fullkomligt vräkte regnet ner.

– Det regnade in i gliporna mellan träplankorna och de som satt sämst till fick ta upp servetterna över huvudet. Men detta handlade bara om en kort stund – och blev något vi bara skrattade åt. Helt ärligt så tänkte vi inte på regnet!

Rainy-wedding-day

Dagen förändrades inte så mycket från den ordinarie planen, trots regnet. Det enda som ändrades var att de vi valde att ta några av bröllopsbilderna före vigseln istället för efteråt eftersom det skulle vara uppehåll. Kvällen följdes till sist av middag och fest i ladan natten lång.

Weddingday-dance

– Allt avslutades sedan med cheeseburgare och pucko under bar himmel. Så himla härligt!

Era bästa tips för andra som oroar sig över regnet?

– Var lugn. Dagen är fylld av så mycket kärlek så ingen kommer störa sig på regnet. Plus att bilderna blir vackra och annorlunda. Ha tält och paraply till hands så löser sig allt!

Läs även om
Theresa och Johns regniga bröllop!

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: