Regn på bröllopsdagen? Tipsen från brudparen själva – DEL III

Malin Svantesdotter // malin@alltombrollop.com

Rehanna och Fredrics bröllopsceremoni blev både blöt och dramatisk. Ett av sommarens största oväder drog in precis när vigselcermonin skulle börja – men de fick ändå det bästa bröllopet som de kunde önska sig!

Bröllopets olika delar var noga förberedda och Rehanna med sitt brudfölje tog det relativt lugnt under bröllopsdagen. Hon hade sina etapper med hår och smink och förberedde sig inför vigseln med ro. Risken för regn var däremot något Rehanna tänkte på hela tiden, och det var bättre att ha en förutseende plan ifall det värsta skulle inträffa. Hon och Fredric diskuterade fram och tillbaka kring olika lösningar i månader.

– Plan A var en vigsel på utsiktsplatsen på Ön i Limhamn. Vi var till och med så nitiska att vi skaffade polistillstånd. Plan B blev till slut att förlägga vigseln på Dragörkajen, utanför restaurangen med samma namn. Först på bröllopsdagen, när det första regnet kom, tog vi beslutet att köra med plan B. Att styra om 90 gäster var ingen lätt uppgift, men det gick med lite hjälp av digitala verktyg, berättar Rehanna.Regnbrollop-kyss-foto-Jeanna Kimbre

Regnet märkte de inte ens av när vigseln var igång! Foto: Jeanna KimbréRegn var den enda oron

Regn var Fredrics enda oro för hela bröllopet, det fanns inget annat som oroade honom mer. I sådana fall kanske att deras budget skulle knäckas. Att förlägga bröllop på en restaurang är lite dyrare än i lokal, men det skulle visa sig vara helt rätt beslut. Vägen fram med plan B var dock inte helt sömlös. Kajen var sedan länge under ombyggnad och allt var försenat. Några dagar innan bröllopet lyckades dock krögaren Dennis Larsson mirakulöst ordna så att delen mot restaurangen röjdes upp och den blev nästan fri från byggställningar.

– Kvarvarande byggstängsel kanske inte var de vackraste, men de passade bra in på vårt bröllop. Ett giftermål är alltid under uppbyggnad, ler Fredric.

Rehanna berättar hur stressen först kom när hela himlen öppnade sig och regnet öste ner.

Regnbrollop-svartvit-foto-Jeanna Kimbre

Fredric symboliserar byggställningarna med att ”ett giftermål är alltid under uppbyggnad”. Foto: Jeanna Kimbré

– Men när vigseln var igång fanns det inte en regndroppe som kunde påverka känslorna. Jag fick gifta mig med min favoritmänniska. Regnet och åskan gjorde det till en dramatisk vigsel, som vi kommer minnas för all framtid, berättar Rehanna.


Vigseln mitt i ovädret

Nästan alla stora tidningar rapporterade om
åskovädret och mitt i detta höll de sin vigsel. Runt om slog blixten ner, åskan mullrade, regnet fullkomligt öste ner och de hörde knappt vigselförättaren som stod mindre än en meter ifrån dem.

– När vigselförättaren precis förklarat oss man och hustru så upphörde regnet, som om någon tryckt på en knapp. Molnen skingrade sig snabbt och solen lös ner rakt på vår vigselplats. Våra gäster kunde knappt tro sina ögon, berättar Fredric.

Fredric och Rehanna var mest upptagna med varandra och förstod inte riktigt vad deras gäster hade fått uppleva i stunden. Och i efterhand önskar de sig ingen annan vigsel.

Brollop-i-regn-foto-Ronja-Ahlgren

”När Rehanna väl var på väg mot mig på vigselplatsen så kunde jorden gått under – och jag skulle inte ha märkt det”. Foto: Ronja Ahlgren

– Det blev så mycket bättre än vad vi tänkt oss. Vackert, komiskt, dramatiskt, känslomässigt och underbart. Regnet satte ribban för resten av dagen och kvällen. Vigseln var ett klimax som gav ett väldigt känslomässigt förlösande, menar Rehanna.

Fredric beskriver också hur han var sprängfylld med känslor när han stod och väntade på Rehanna. Deras vigselförrättare Marie-Louise Arendt var fantastisk och hennes lugn i det kreativa kaoset innan vigseln kunde påbörjas var till stor hjälp för honom.

– När Rehanna väl var på väg mot mig på vigselplatsen så kunde jorden gått under – och jag skulle inte ha märkt det. Jag hade 100 procent fokus på min blivande fru och jag var lyckligare än vad jag någonsin varit, menar Fredric.

Det massiva ovädret kändes bara vackert när det omslöt ögonblicket på Dragörkajen.

Regbrollop-foto-Truls-Barg

Regnet gjorde deras bröllopsdag vacker, komisk, dramatisk, känslomässig och underbar! Foto: Truls Bärg

Så vilka är deras bästa tips till andra som gifter sig utomhus? Jo, att alltid ha en backup-plan. I slutändan stod de under parasoll som de verkligen inte ville ha från början. I efterhand påpekar Rehanna hur det blev så mycket bättre att stå där under, med sina följen och att bara ha den stunden för sig själva och deras närmast utvalda. Det blev deras stund tillsammans.

– Med facit i hand fick vi det bästa bröllopet vi kunde önska oss – och för det så tackar vi, delvis, sommarens första riktiga storm!

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: