Res med ett syfte – åk på Vac-aid!

Idag finns ett brett utbud av möjligheter där ni kan kombinera semestern med att göra världen lite bättre. Momondo.se listar en handfull tips för er som är sugna på att åka på Vac-aid.

På en Vac-aid kan ni upptäcka nya platser och njuta av solen – samtidigt som ni gör en meningsfull insats för lokalsamhällen runt om i världen genom att arbeta humanitärt.

Vare sig ni väljer att åka iväg på en resa dedikerad till volontärarbete eller om ni beslutar att baka in volontärarbete i er redan planerade resa så får ni en verklig möjlighet att göra skillnad!

Det finns en rad organisationer som arrangerar volontärresor i Sverige, där ni kan skräddarsy ert engagemang på er humanitära resa. Upplev en ny färgsprakande kultur medan ni reser mer meningsfullt. Här tipsar
Hotell- och resesöksajten
momondo kring några av valmöjligheterna.

Utgå från personliga drivkrafter

Alla har vi olika åsikter kring hur man kan göra världen lite bättre. För er som är en inbitna djurälskare finns det en rad inriktningar att engagera sig inom. Ni kan bland annat arbeta inom naturskydd och djurhållning eller med rehabilitering av utsatta djur. Möjligheterna är många. Som volontärer inom socialt engagemang och omsorg finns det stora möjligheter att påverka.

1.
Ta hand om djur på den afrikanska savannen

Några av de mest populära projekten innefattar närarbete med savannens vilda djur, där arrangörerna strävar efter att skapa en större medvetenhet och respekt för naturens invånare. Här är Sydafrika en av de mest populära destinationerna.

Savannen

2.
Naturens beskyddare

För den äventyrslystne finns det även möjligheter att delta i spännande forskningsarbete i naturen tillsammans med naturskyddsexperter kring den ikoniska bergskedjan Himalaya.

3.
Havet är djupt

På häftiga destinationer som Fiji, Bali och kring Greklands kustband kan du som har ett intresse för det marina ta ett djupdyk ner i en rad olika projekt i syfte att rå om våra hav. Delfiner, havssköldpaddor och färgglada fiskar skulle tacksamt ta emot din hjälp.

Havsskoldpadda4
.
Bidra till barns utveckling i utsatta områden

Som volontärer kan ni bland annat undervisa på förskolor eller coacha det lokala fotbollslaget. Resmål som Ghana och Thailand erbjuds av en rad arrangörer.

5.
Gör din arbetspraktik inom medicin och hälsa

För er som drömmer om en framtid inom sjukvården finns det en uppsjö av destinationer dit ni kan åka på Vac-aid. Gör praktik utomlands och stötta lokala sjukhus, och bidra till att fler människor kan få hjälp i utsatta situationer. Man kan även förmedla arbetsterapi. En rad arrangörer möjliggör resor till destinationer där du verkligen kan göra skillnad.

Tre snabba tips om en Vac-aid lockar:

  • Vissa resor kan kräva förkunskaper inom vissa språk.
  • Vissa resor kräver att du uppfyller en viss ålder för att få delta.
  • Flygresa, försäkring och visum ingår sällan i priset – detta behöver du som resenär fixa på egen hand.
Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: