6 platser för romantik i Norge!

Ja, ja… JA! Det finns många sätt att fira Alla hjärtans dag på. Ett kan vara att boka in en spontantripp till romantiska resmål i Norge! Här tipsar vi om 6 platser – att ha bra sex på!

1. Älska under norrskenet

Att få till det i en snöigloo kanske endast är en idé för de mest extrema, men i en uppvärmd igloo med glastak eller en lavvo (ett samiskt tält) kan det definitivt skapas romantik. Antingen provar ni för den magiska känslan, eller planerar ni stenhårt för att skapa ”de sötaste och gladaste barnen i världen”, enligt en del turister som tydligen kommer till Norge för att uppfylla denna specifika önskan.

Aurora-summit-lodge

Hos
Aurora Summit Lodge har ni sällskap av ett romantiskt skev under hela akten.

2. Gör det som en Viking

Glöm sidenlakan och sammetslena nätter. Tänk i stället en liten och mysig timmerstuga, lugnande ljud från en knastrande eld och ett mjukt renskinn. Kanske tanken på att befinna er i en rå Viking-miljö är något som sätter fart på lustarna?

Skansaar-cabin

Mys järnet i en Skansaar Cabin hos
Fossheim Hotel.

3. Inspireras av Trollpikken

En del föredrar dem små, andra stora. Men det är inte storleken som har betydelse. Trollpikken kan få pulsen att höjas över medel, beroende på er konditionsnivå, medan ni tar den 30 minuter långa promenaden till den kända klippformationen. Känner ni er extra peppade kan ni fortsätta och ta er till den mer utmanande Trolltungan.

trollpikken-eigersund

Hänförs av
Trollpikken i Stavanger, Eigersund. Foto: Kjetil-Bentsen.


4. Kärleksnästet

Ta din kärlek till en plats så långt ut i vildmarken – så inte ens mobiltäckningen kan hitta er! I Norge kan ni finna hotell på de mest avlägsna platserna där ni kan njuta av varandras odelade uppmärksamhet. Det enda era telefoner kommer duga till är att ta semesterbilder. Kolla in platser så som brudsviten och den avlägsna platsen Kråkenes Fyr, moderna glasstugor med panoramavy i Manshausen i Steigen eller Juvet Landskapshotell (obs – det finns inga gardiner!). En plats är även turturduve-nästet som ligger i det arktiska gömstället i Fleinvær.

Kvanhovden-lighthouse


Kvanhovdens fyrhus är en unik upplevelse!

5. Helt naturligt

Den norska naturen är inspirerande på många sätt. Gör en av de mest naturliga sakerna i världen, så nära naturen ni bara kan komma – utan att känna er blyga. Sök skydd i ett av de nya och coola glamping-tälten – med superbekväma sängar och öppen spis. Eller mys in er i en av de många stugorna uppe i trädtopparna som finns runtom i landet – och gör så att tallarna vajar!

Canvas-hotel


Njut tillsammans på exempelvis
Canvas Hotel.6. Hett, hetare, hetast!

Det är viktigt att hamna i rätt stämning och även om forskning säger att nya och udda platser kan vara spännande nog i sig själva så finns det flera trick för att ta er hela vägen. Ett av dem är att göra er av med all vardagsstress, slappna av i varenda muskel och hänge er till total avkoppling. Ett sätt är att boka ett hotell med en trevlig jacuzzi under norrskenet, en vedeldad badtunna under stjärnorna eller njuter ni av hettan i en utomhusbastu med panoramavy. Ni lär båda spinna av välbehag. Se bara till att inte slappna av för mycket så att ni somnar…

Quality-Hotel-Skjærgarden

Quality Hotel Skjærgarden är ett hett resmål!

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: