Romantiskt och personligt bröllop i Italien

Bröllop i Italien

Det var inte många som kunde hålla bröllop utomlands under pandemin - men Linda-Mari Eilertsen Hatmosøy och Bjørn Frøsøye Eilertsen klarade det! Med hjälp av bröllopskoordinator Valentina Lindi fick dem till ett magiskt och intimt bröllop i Italien. Bli inspirerad av deras romantiska val.

Text: Redaktionen Foto: Andrea Tappo/Andrea & Federica

Hur träffades ni?

Vi träffades på jobbet. Jag visade Bjørn hur han kunde använda en bokföringsapp under en sju månader lång resa till Sydamerika. Men hans resa varade bara 17 dagar. Han bokade snart en flygbiljett från Buenos Aires och bad mig träffa honom i London för att fira nyår. Vi har varit ett par sedan dess.

Hur var frieriet?

Väldigt personligt och romantisk, och det var faktiskt jag som friade! Norge stängdes ner under pandemin och jag fick verkligen en känsla av att man måste ta vara på möjligheterna när de dyker upp.

Jag hade hyrt Olsennaustet på den vackra ön Smøla, som min familj kommer ifrån. Kvällen innan lagade vi god mat, drack vin och tittade på solnedgången. Nästa morgon fick han en video som jag och min dotter hade gjort. Det avslutades med själva frieriet.

Vackra vigselringar

Vilken typ av bröllop ville ni ha?

Vi ville ha ett så kallat mikrobröllop med bara våra nära och kära, och vi ville skapa en unik upplevelse både för dem och för oss. Vi är båda väldigt förtjusta i att resa, så det var naturligt för oss med ett bröllop utomlands. Att använda en bröllopskoordinator var väldigt praktiskt, nu när bröllopet ägde rum i Italien.

Läs också: Magiskt tre-dagars bröllop i Italien

Berätta om ert bröllop i Italien och hur det var att hålla det utomlands:

Vi bjöd in 23 gäster till en underbar plats som heter Casale de Pasquinelli, strax utanför Lucca i Toscana, Italien. Vi anlände dit två dagar innan för att kunna slappna av. Folk lärde känna varandra bättre och vi hade bland annat en glassbil vid poolen och ett pizzaparty kvällen innan.

På själva bröllopsdagen började vi ganska sent för att få allt på plats och säkerställa en bra stämning. Det kan också vara väldigt varmt i Italien vid den här tiden på året.

Att förlägga bröllopet till Italien innebar att vi kunde ha ett helt annat arrangemang än hemma i Norge. För oss blev det en dröm. Men dagen hade inte blivit lika bra om det inte varit för Valentina, vår bröllopsplanerare, som talar både norska och italienska.

Romantiskt bröllop att minnas

Att ha ett bröllop i Italien innebar att vi kunde ha ett helt annat arrangemang än hemma i Norge. För oss blev det en dröm som blev verklighet.

Bruden och brudgummen

Sedan bjöds det på plockmat, dryck och musik i trädgården. Så småningom var det dags att gå ner i den underbara ljustunneln för middag, tal och tårta. Kvällen avslutades på dansgolvet med vår 6-åring som var väldigt exalterad.

Vad gjorde ni för att göra bröllopet i Italien speciellt?

Även om vi bröllopet hölls utomhus ville vi ha en intim atmosfär. Det fick vi verkligen med ljustunneln. Det är också den detalj som överraskade våra gäster mest. Det kändes verkligen som att vara på en Pinterest-bild!

Ljusslingor skapar magi kring bröllopsgästerna

Det kändes verkligen som att vara på en Pinterest-bild!

Bruden och brudgummen

Hur många gäster kom på ert bröllop i Italien?

Vi var totalt 23 stycken.

Läs också: Slottsbröllop i Skottland

Varifrån fick ni inspiration till ert bröllop i Italien?

Som bröllopsplanerare valde vi Valentina, eftersom vi var väldigt förtjusta i hennes stil. Vi hittade också mycket inspiration i hennes tidigare bröllop. Tillsammans med henne utvecklade vi moodboards och använde Pinterest flitigt. Vi lät Valentina ta lead, eftersom vi var säkra på att det skulle ge oss ett bättre resultat.

Hur mycket låg bröllopsbudgeten på?

Det började på 150 000,-, men vi slutade på 250 000,-.

Hur var det att använda en koordinator för ett bröllop i Italien? Hur fördelade ni arbetet?

Helt fantastiskt! Det var hundra gånger bättre än om vi hade gjort det själva. Valentina inte bara planerar, hon är också italiensk. Därför kan hon kommunicera med leverantörer på ett annat sätt än vad vi kan. Hon vet vad prisnivån ska vara och vilka möjligheter som finns. En annan fördel med att använda Valentina är att allt blev så estetiskt tilltalande.

När vi anställde Valentina som bröllopsplanerare för vårt italienska bröllop gjorde hon en färdplan med allt som behövde vara på plats, inklusive deadlines. Hon levererade detta till oss och vi kunde bara luta oss tillbaka och välja vad vi tyckte om.

Bröllopsdagen blir ofta blir den mest minnesvärda dagen i ens liv. Med en bröllopsplanerare blir det verkligen så, och mer därtill.

Förberedelser för ett drömlikt bröllop i Italien

Bröllopskoordinatorn Valentina Lindi i full gång – få hennes bästa tips för att dekorera ditt bröllop här.

Bröllopsdagen blir ofta den mest minnesvärda dagen i ditt liv. Med en bröllopskoordinator blir det verkligen så, och mer därtill.

Bruden

Hur länge planerade ni för bröllopet?

Vi planerade i 1,5 år.

Blev bröllopet i Italien som ni hade tänkt er?

Nej. Vi hade aldrig kunnat föreställa oss att det skulle bli magiskt som det faktiskt blev! Det var den typen av bröllop som man som ung ser bilder på och drömmer om att en dag få uppleva själv.

Brud och brudens dotter

Vi hade aldrig kunnat föreställa oss att det skulle bli så magiskt som det faktiskt blev! Det var den typen av bröllop som man som ung ser bilder av och drömmer om att en dag få uppleva själv.

Bruden och brudgummen

Om ni kunde ha bröllop i Italien igen – vad skulle ni göra annorlunda?

Ingenting!

Vilka val är ni mest nöjda med så här efteråt?

Platsen vi var på. Vi ville ha en plats där våra gäster verkligen kunde koppla av. Men också en plats som kunde ge oss ett minnesvärt bröllop i både bra och dåligt väder. Tänk dig att anlita en bröllopsplanerare som planerar ett så stort bröllop i Italien – och sedan tvingas du hålla till i vinkällaren. Då blir det plötsligt något helt annat.

Brudparet i glädjetjut

Dansade ni brudvals? Till vilken låt?

Nej, Bjørn bad mig så snällt att slippa brudvals. Men det blev ändå några danssteg fram på kvällskvisten…

Romantiskt brudpar

Vart åkte ni på smekmånad?

Jag skulle vilja säga Maldiverna, men vi är båda för rastlösa för det. Efter bröllopet åkte vi runt i Italien och besökte bland annat Venedig, Comosjön och Milano.

Hur hittade du bröllopsklänningen?

Jag hade en tvådelad bröllopsklänning. Kjolen är en återvunnen Cecilie Melli, och toppen är återvunnen från H&M. Den köpte jag på Tise .

Gav ni varandra en morgongåva?

Jag fick en superfin väska från YSL i morgongåva och Bjørn har inte fått sin än. Det är en hemlighet! Sssch!

Om ni måste välja ut en av bröllopspresenterna ni fick, vilken var  bäst?

Våra gäster. Med corona, reserestriktioner och karantän var det inte bara att packa resväskan och sätta sig på planet. Att få fira dagen med de flesta av våra nära och kära var den bästa presenten vi kunde få.

Ljusslingor skapar magi kring bröllopsgästerna

Att få fira dagen med de flesta av våra nära och kära var den bästa presenten vi kunde få.

Bruden och brudgummen

5 tips för brudpar som planerar sitt bröllop

  1. Kom ihåg att planera dagen precis som du vill ha den!
  2. Tänk igenom budgeten för att undvika överraskningar.
  3. Skriv ner talet i sin helhet – inte bara nyckelord. Det hjälper när man står och är gråtmild.
  4. Gör något roligt av planeringen, ha workshops.
  5. Använd en bröllopsplanerare.
Bröllopsparet fotograferas i inför sitt bröllop i Italien

Bröllopslistan

Klänningen och skorna: Kjol Cecilie Melli, topp H & M, skor Zalando.

Brudgummens klädsel:

Hår och smink: Valeriya Beauty

Bröllopsplanerare: Lalindi

Fotograf: Andrea & Federica

Plats: Casale de Pasquinelli

Blommor: Bröllop & Co

Tårta: Bröllop & Co

Inredning: Lalindi och Bröllop & Co

Inbjudningar: Anne på Eidskrem Reklame

Ringar: Hon: diamantring Vera Wang, han: svart ring från okänt märke.

Bordskort och liknande: Anne på Eidskrem Reklame

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: