Rosa Bandet 2019 – står för hoppet som binder oss samman!

Årets designer av Cancerfondens rosa band är parfymkreatören och entreprenören Ben Gorham. Bandet är formgivet som ett slitstarkt rep för att symbolisera hoppet som binder oss samman i kampen mot cancer.

För sjuttonde året i rad drivs Rosa Bandet-kampanjen som genomförs under oktober månad – med syftet att samla in pengar till svensk cancerforskning och att sprida kunskap om denna sjukdom som drabbar så många människor.

Rosa-Bandet-Ben-Gorham

– Jag är stolt över att få bidra till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, en kampanj som har berört mig personligen. För mig är hoppet viktigt och att påminna om bandets natur som binder oss samman och tillåter oss att blicka framåt.

Rosa-Bandet-designer

”Jag bär bandet för min svärfar och alla andra anhöriga och drabbade”, säger Ben Gorham.Tillgänglig för alla

Med en uppväxt i förorten  och  med  ett  brinnande intresse för sport och rörelse, blir Ben en viktig del i  att  göra Cancerfondens Rosa  Bandet-kampanj engagerande  och tillgänglig för alla. Ben rör sig lika hemtamt i den internationella modevärlden som  hemma i de egna kvarteren på Södermalm.

Rosa-Bandet-2019_

Årets band är mönsterflätat i form av ett rep.

Årets rosa band har han formgivit som ett runt rep som är mönsterflätat i två rosa nyanser med silvertråd som glimrar till i höstmörkret.

Ben är även först ut med att formge ett armband för Rosa Bandet-kampanjen, vilket är tillverkat med likadan tråd i samma färger som bandet och är tänkt som ett komplement för dem som även vill bära ett band runt sin handled. Med hjälp av två knutar justeras storleken på handleden.

Rosa-Armbandet-Ben-Gorham

Ben är även först ut med att formge ett armband för Rosa Bandet-kampanjen.

– Vi är stolta över att Ben Gorham med sitt kreativa uttryck och med sin personliga erfarenhet av cancer i familjen vill vara med och bidra i årets Rosa Bandet-kampanj, för att färre ska drabbas och fler överleva. Som pappa och  make, affärsman och kreatör, och  med en fingertoppskänsla för doft och estetik,  är vi övertygade om att Ben kommer att  skapa uppmärksamhet kring kampanjen och stötta oss i vår fortsatta vision att besegra cancer, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden.

Pris och försäljningsställe

Cancerfondens rosa band kostar 40 kronor varav varje band kostar mindre än tre kronor att tillverka, resten går till Cancerfonden. Cancerfondens rosa band säljs från 27 september på ICA, Apotek Hjärtat, XXL, Lindex och Interflora online. Armbandet kostar 100 kronor och finns även tillgängligt i en mindre upplaga på ICA och XXL.

Läs mer om kampanjen på
www.cancerfonden.se/rosabandet

Om årets Rosa Bandet-designer

Ben Gorham är grundare av  parfymhuset  Byredo  och har gjort en gedigen resa  från drömmarna om en basketkarriär, till  att  numera  vara en etablerad och framgångsrik entreprenör som är känd världen över.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: