THE ROSE COMEBACK

Av Aude Asklöv

10 rosdofter att njuta av nu i vinter. Doften av rosor gör en stor comeback nu och här vi listar de hetaste dofterna som bär rosen som huvudtema.

1.
Den intensiva

Rosens lummiga beröring i Alexandria II’s ryggrad berikar lavendel och fördjupar rosenträet. En unik träddoft, med aromatiska noter som leker med rosor.

Ouden kompletterar denna aromatiska trädauran och ekar den fantastiska vanilj- och bärnstenbasen.

Alexandria II Parfym, Xerjoff, 2950 kr/50ml

1.ALEXANDRIAII_50 ML_730

2. Den lekfulla

Escada välkomnar dig till Candy Land. I denna drömvärld börjar äventyret med gourmandnot av knäckäpple som för tankarna till barndomens skrattfyllda besök på nöjesparken, nästa attraktion är den utsökta hjärtnoten av centifoliarosor och vaniljgrädde.

Candy Love EdT, Escape, 660 kr/50ml

2.Candy Love EdT_730

3. Den orientaliska

Vera Wang Embrace Rose Buds & Vanilla är en romantisk, blommig och orientalisk doft. Doften öppnar upp med en rik blandning av damascenerros och mandarinolja som balanserar det söta hjärtat av magnolia. Vanilj och krämigt sandelträ sammanflätas och ger en varm bas till doften.

Embrace, Vera Wand 399 kr/30ml

3.Embrace Rose Buds and Vanilla EdT_730

4. Den afrodistiska

En komplex doft av bulgariska och turkiska rosenblad med en ton av saffran, som tar oss vidare genom ett förföriskt landskap av ceder, sandal och mysk.

Rosamunda EdP, Laboratorio Olfattivo, 980 kr/100ml

4.Rosamunda_730

5. Den romantiska

En romantisk, feminin och lekfull doft. Bella Rosa fångar den beroendeframkallande romantiken i en hemlig trädgård. Sensuell och feminin doft med rosépeppar, ros, jasmin och iris. Bella Rosa omfamnar kärleken till blomster på ett lekfullt och charmerande sätt.

Bella Rosa EdP, Oscar de La Renta, 670 kr/50ml

5.Oscar de la Renta Bella Rosa EdP_730

6. Den sensuella

Rose Shot av Olfactive Studio är en blommig doft för kvinnor och män.

På en gång fräsch och fängslande firar Rose Shot blommans drottning med en enastående växt av turkisk ros. De övre tonerna har en kraftfull doft av rosa peppar, bergamott och elemi avrundat av laktoner av vita blommor.

Rose Shot, Extrakt, Olfactive Studio, 745 kr/15ml

6.ROSE Shot_730

7. Den uppfriskande

Denna blommiga eau de toilette förkroppsligar en persisk ros, firad under en rosfestival i maj i staden Kâshân. Doften kommer tillsammans med fruktiga och kryddiga färska toner (Lychee, kardemumma och rosenbär). En vacker överraskning.

Kashan rose EdT, The Different Company, 1000 kr/100ml

7.Kashan Rose_730

8. Den hypnotiska

Ett olfaktoriska manifest till den andalusiska karaktären, Spaniens själ. Salta tårar, en fläkt av orange blomblad, ros och jasmin, vävda med sandal och cederträ med en bas av vällustig nektar av saffranstammare, bärnsten och mysk. Flamenco är en djupgående och passionerad konst.

Flamenco EdP, Ramon Monegal, 1958 kr/50ml.

8.FLAMENCO_730

9. Den skyddande

Rosor röda som blod, godisrosor, rosor som doftar färsk mjölk och lite socker på det. Dessa noter har bildat en parfym, ett slags skydd, för en varm kvinna. En defensiv doft, men samtidigt genomskådlig – den döljer och framhäver. Eau de Protection EdP, Etat libre d’orange, 1300 kr/100ml

9.Eau de Protection 50 ml_730

10. Den feminina

En ny Eau de Parfum som avslöjar historien om en vågad kvinna och uppmuntrar henne att börja ett nytt kapitel i sitt liv. Hon känner sig fri och djärv, passionerad och fullkomligt levande. Rosen avslöjas från toppen till basnoterna i doften och avslöjar, som en kvinna, tre stunder i livet och tre sinnestillstånd. En modern signatur som fångar den feminina essensen, vibrerar med ny, glittrande och självsäker energi.

Rose Goldea blossom delight EdP, Bulgari, 660 kr/50ml

10.Rose Goldea BULGARI_730

Aude Asklöv skriver om bröllopets alla dofter för Allt om Bröllop.

Hon är utbildad parfymör och driver
ASKLÖV Lifestyle som ni kan följa på
instagram


Aude_profil_300


Askloev-300

Aude Asklöv

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: