Så hittar du bästa festlokalen

Hitta festlokal

Tips från bröllopskoordinator Lisa Larsson om hur du går till väga för att hitta din festlokal. Genom att leta på rätt sätt kan du hitta drömstället! för ditt bröllop

Text: Lisa Larsson Foto: Unsplash

Leta och hitta festlokal till bröllop

Dags att hitta festlokal med stort D? Alltså drömlokalen. Det är kanske ett av de absolut viktigaste stegen i er bröllopsplanering och jag vill så klart hjälpa er att hitta rätt. Men det är faktiskt så att ni har lite att göra innan ni ens börjar leta lokal.

När jag som bröllopskoordinator hjälper mina brudpar att hitta festlokal är det tre saker de behöver göra först. Det kan ni också göra.

  • Nummer ett är att sätta er ned och prata igenom hur ni tänker er bröllopet. Vill ni ha ett stort och pampigt bröllop, eller kanske ett mindre och mer intimt?
  • Nummer två är att bestämma vilken budget ni har och hur många gäster tänker ni bjuda? Tänk också på att gästantalet bestämmer en stor del av er budget, i många fall så mycket som 50%.
  • Och nummer tre är att fundera på vilken tid på året ni vill ha ert bröllop.

Leta lokal med öppet sinne

När ni kikat på dom sakerna är det dags att sätta igång letandet. Det är lätt att välja ”första bästa” för att det känns brådskande att hitta rätt festlokal.

Men här vill jag ge er rådet att låta letandet ta lite tid. Och jag vill att ni går in med ett öppet sinne, att ni ska ha kul och vara nyfikna på vad ni kan hitta tillsammans!

När jag och min man Alexander letade plats för vårt bröllop så visste jag direkt vilken min drömplats var. Alexander var inte lika säker. Men vi åkte ut till slottet i fråga ändå och vi båda blev helt sålda!

När visningen var över så säger jag att vi hade tänkt ha cirka 40 gäster. Då får jag veta att minimiantalet för att hålla slottet öppet för bröllop var 75 gäster och har vi färre än det så måste vi ändå betala för det antalet. Mitt hjärta sjönk till botten och jag såg min dröm gå upp i rök.

Genom att leta systematiskt, noga överväga och ta er tid kommer ni med säkerhet hitta er festlokal med stort D. Drömlokalen. 

Lisa Larsson

Gör en lokallista och leta systematiskt

Vad jag vill berätta med det är, att innan ni åker ut och kikar på platser och festlokaler ni är sugna på, så är det viktigt att göra en lokallista.

Skriv era egna prioriteringar och er budget högst upp. Därefter listar ni lokaler ni är nyfikna på och som stämmer överens med era prioriteringar. Det kan till exempel vara

  • Festlokal vid vattnet
  • Plats för övernattande gäster
  • Tillåtet att ta med egen alkohol
  • Plats, max/miniantal
  • Pris per kuvert
  • Vad lokalhyra får vara

När ni har en lista på ett gäng festlokaler som ni hittat så ringer ni runt och ser efter om det är ledigt på datum ni tänkt er. Därefter bestämmer ni er för vilka ni vill åka ut och kika på.

Hitta rätt festlokal för bröllop

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: