Så ofta bör du tvätta dina sminkborstar!

Av: Mathilda Hedin Ekwall Foto: Shutterstock

Alla har vi varit där när man tittar på sina sminkbortar, inser att man borde tvätta dem men orkar verkligen inte ”just nu” och lägger det på too do listan som sedan aldrig blir av.

Men trots att det är trist och tidskrävande är det viktigt att tvätta sminkborstarna med jämna mellanrum då de samlar på sig smuts och bakterier som kan ge upphov till oren hy, finnar och akne. Var duktig för din egen skull och tvätta dina sminkborstar ungefär en gång i veckan!

Sminkborstar med
ä
kta h
å
r

Samma sak gäller för Sminkborstar med äkta hår bara att du istället för diskmedel använder du schampo och balsam. Tänk att du ska rengöra dem som du rengör ditt eget hår!

dior brusch cleaner

Kan även rekommendera Dior´s Brush Cleanser för 180 kr som är en snabbrengöring för penslar och borstar. Torkar snabbt och innehåller anti-baktriell formula vilket är perfekt om man inte har tiden för att stå och tvätta dem. Fungerar att använda på alla borstar.

Beautyblender

Om du bara visste hur mycket bakterier och gamla makeuprester det fastnar i en blender eller såkallad svamp för varje gång du använder den.

För att slippa allt smuts och inte riskera att massera in det i huden igen bör du rengöra din blender efter varje användning.

Jobbigt tänker vissa men det går på 3 sekunder och du slipper finnar och oren hy

beautyblender_swirl_catalog_packshot_20444_2_1_300

Blendercleanser Solid är en lätt lavendel-doftande rengöringstvål som är fri från färgämnen och hudirriterande kemikalier. 179 kr.

beautyblender_swirl_catalog_packshot_20444_2_1_300

Beautyblender för 160 kr från
beautyblender.com. Finns i flera fina färger!

logo_black-new_300


KÖP SENAST


E N


UMRET


AV ALLT OM BRÖLLOP HÄR!

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: