Så skönhetsplanerar du

Foto: Andrea Belluso Text: Josefine Franking

Följ vår brudkalender så blir du garanterat ditt snyggaste jag på bröllopsdagen. Här får du alla tips du behöver, från topp till tå, dag för dag!

Regelbundet

Förbered dig

Rör på dig, drick mycket vatten och försök äta hälsosamt. Gör inpackningar av håret någon gång i veckan och toppa håret ofta. Torrskrubba dig gärna, peela kroppen med jämna mellanrum och lägg en ansiktsmask då och då. Det kommer att ge resultat på lång sikt om du vårdar din kropp väl.

6 månader innan


Boka frisören

Nu är det dags att boka frisör till bröllopet.

Provfärga håret

Har du tänkt färga håret bör du testa ut rätt nyans och prova att färga första gången minst ett halvår före bröllopet. Är du inte van att sköta detta på egen hand bör du rådfråga en frisör.

Prova ut din klänning

Mellan tre och fyra månader är en normal leveranstid för de flesta klänningar och därför bör du välja klänning senast ett halvår innan bröllopet.

2 månader innan


Boka makeupartist

Är du inte van att sminka dig själv kan det vara en bra idé att ta hjälp av ett proffs på er stora dag. Se till att boka sminkösen i god tid och bestäm även en konsultation några veckor innan bröllopet för att prova ut vad just du trivs i.

Gör provuppsättning

Det kan vara bra att träffa frisören för en provuppsättning några månader innan bröllopet. Ta gärna kort på den med mobilen så du och frisören kommer ihåg hur den såg ut.

Gå in brudskorna

Det är ingen höjdare att drabbas av skoskav på er stora dag. Se därför till att gå in de nya skorna i god tid innan. Är de i ett material som tål vatten hyfsat kan du gå runt med fuktiga strumpor, då anpassar de sig efter fotens form.

Fixa fuskbränna

Känner du dig blek finns det några alternativ. Du kan antingen sola solarium, använda brun utan sol-kräm eller solduscha. Men se till att prova ett par gånger innan så att resultatet verkligen blir bra. Tänk även på dubbelkolla så att den inte färgar av sig på kläderna, en orange brudklänning är inte snyggt.

1 månad innan

Prova klänningen

Nu är det dags att prova klänningen och lämna in den för ändring om det behövs.

Nagelförstärkning

Det finns olika typer av nagelförstärkningar och förlängningar. Konsultera ett proffs någon månad innan bröllopet för att komma fram till vad som passar just dig bäst.

2 veckor innan

Färga eller slinga

Sista färgningen eller slingningen av håret bör du göra cirka 10 dagar innan själva bröllopet för att slippa färgfläckar eller utväxt.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: