Direktsänd ditt eget bröllop

Av Redaktionen

Kan dina gäster inte komma? Bjud in dem att följa ditt bröllop live via dator eller telefon. Här kommer en guide om hur du gör.

I dessa tider begöver vi tänka utanför den berömda boxen och ta till nya metoder. Kan dina gäster inte komma till bröllopet? Oavsett om det beror på Corona eller andra orsaker så är det dags att vi införlivar ny teknik i våra bröllop. Bjud in dem att följa ditt bröllop – live via dator eller telefon. Tar du hjälp av en prefessionell videograf så fråga om denne har erfarenhet av att sända live. Du kan göra det själv men blir såklart bättre om ett proffs tar hand om allt. Här kommer en guide om hur du gör för att streama själv.

film_wedding

Vilken utrustning behövs?

Det första steget för att live streama direkt på YouTube är att se till att du har allt du behöver. Det betyder en kamera, en mikrofon och en internetanslutning. Om du hyr en lokal för ditt event, se till att de har en bra WiFi-anslutning. Utan det, blir din bild pixlad och kan till och med sluta tvärt.

Konto på YouTube

Har du inget eget konto på YouTube så behöver du såklart skapa ett innan du kan börja. Det är via YouTube dina gäster kommer följa bröllopet. När du väl skapat ett konto måste du
verifiera ditt YouTube-konto innan du kan live streama. Du måste ange ett telefonnummer där du får ett textmeddelande med din verifieringskod. När du har verifierats kan du ladda upp videoklipp längre än 15 minuter och livestreama.

Ok. Nu har du ett veriferat konto, men lite fler inställningar behöver vi göra innan allt är redo att testas.

Aktivera Streaming

Nästa steg är att aktivera live streaming på din YouTube-kanal. För att göra det, gå till

Creator Studio verktyget
om du använder en stationär dator.
Om du använder en mobil enhet klickar du på kameraknappen. Du måste ge YouTube-appen behörighet att komma åt din kamera och mikrofon.

Ställ in kodomvandlare

YouTube kräver att du installerar en programvara för ett tredjeparts program för att kunna live streama. Kodomvandlaren som du behöver beror på hur du live streamar ditt event.


Klicka här för att läsa om hur man gör.

Lägg till information om din streaming

När du har ställt in din kod är det dags att arbeta med den aktuella streamingen. Du borde ge din live stream en bra titel som tar tag i tittarnas uppmärksamhet. Du bör också inkludera alla relevanta detaljer i videobeskrivningen. Skriv vad eventet handlar om, var den äger rum och vad som ska hända.

Nedanför beskrivningsrutan ser du en rullgardinsmeny för kategorier och en för sekretess. Välj den lämpligaste kategorin för ditt live streamade event.

Du bör också lägga till en anpassad miniatyrbild till din live stream innan du går live. Det kommer att göra att det ser mer professionellt och tilltalande ut för tittarna.

Slutligen kan du se din kodade inställning längst ner. Du kan se serverns URL och streaming namn.

Observera: Alla med ditt streaming namn kan sända från din YouTube-kanal. Ge inte ut det till vem som helst.

Undvik hack och fördröjning –
Aktivera ”Low Latency”

När du streamar live kan det hända att det blir en fördröjning mellan eventet och sändningen. Det påverkar också live streaming-chatten. Om du vill interagera med dina tittare i realtid,
aktivera då Low Latency. Det kommer att minska förseningen, men kan öka buffertiderna för dina tittare.

Testa att streama själv först!

Nu kan du börja, men kanske vill du göra en testkörning först. Många saker kan gå fel med en live stream, så det är bra att prova det först i en kontrollerad miljö.

Gå till ”Live Streaming” och klicka sedan på ”Stream Now”. Under sekretessalternativ kan du ställa in din live stream till Privat eller Unlisted så att ingen annan kan se det.

drone_wedding

Innan ni börjar lägga till alla möjliga idéer om er livesändning bör ni testa ordentligt själva först så att allt fungerar.

Informera och dela

Slutligen har du möjlighet att dela din live stream med dina andra sociala media profiler. Det är ett bra sätt att spridningen till alla om att ditt bröllop kommer sändas. Men tänk igenom hur du vill att det ska gå till. Är det öppet för alla eller ska varje gäst bjudas in separat med länk till din kanal på YouTube?

GO LIVE!

Du är nu officiellt redo att sända ut till världen. För att starta din live stream måste du starta din kodare. Lite tekniska saker att fixa och trixa med, men nu kan du ju sända ditt eget bröllop live! Det kan ju vara värt att lägga ner lite tid på förberdelser för att kunna ge alla dina gäster denna möjlighet.

Lycka till!

Tips på Videografer och Fotografer finner du här!

Källa: Allt om Bröllop &
BillettoUstøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: