Så väljer du rätt brudskor

Så väljer du rätt brudskor

Det är lätt hänt att man bara tänker på klänningen och glömmer bort hur viktiga sina brudskor är. Förutom att du ska känna dig fin i dom ska du också kunna gå, stå och dansa hela dagen och halva natten.

Text: Hanna Wallberg Foto: Unsplash

Innan du ger dig ut på jakt efter dina perfekta brudskor, är det några saker som kan vara bra att tänka igenom. Här är en enkel guide till hjälp!

1. Hur ofta går du i klackar?

Går ofta i klackar

Går du ofta i klackar finns det ingen anledning för dig att undvika det på din bröllopsdag. Trots det är det ändå en bra idé att ha ett par extraskor förberedda, särskilt om dina brudskor är nyinköpta.

Går ibland i klackar

Om du bara går i klackar ibland kommer du troligtvis att få ont i fötterna efter en stund. Tycker du ändå det är värt det kan du förbereda dig med ett par fina extraskor. Till exempel låga brudskor eller ballerinaskor.

Går aldrig i klackar

Går du aldrig i klackar finns det en risk för att du, förutom att du får väldigt ont i fötterna, vinglar istället för skrider ner för altargången. Vill du trots det ha klackar ska du se till att gå in dina brudskor och öva flera veckor innan den stora dagen. En bredare klack är att rekommendera.

2. Hur lång är din bröllopsklänning?

Brudskor till golvlång klänning

Är din brudklänning golvlång kommer inte dina brudskor att vara synliga så mycket och du kan fokusera på bekvämligheten. Välj inte skor med öppen tå. Det finns en risk för att du råkar nypa tag i klänningen med tårna och snubblar. Det vill du inte ska hända! En spetsig tå kan hjälpa till att putta klänningen framför dig när du går.

Brudskor till vadlång eller kortare klänning

Väljer du en kortare klänning hamnar skorna plötsligt i fokus. Skor med hög klack kommer verkligen till sin fulla rätt och är att rekommendera om du känner dig bekväm i det. Om du vill kan du välja en öppen tå. Detta ställer dock lite högre krav på välvårdade fötter.

3. Vilken stil är du ute efter? Förstärk med dina brudskor 

Klassiska brudskor är inte ett måste på bröllopet. Tvärt om! Genom valet av skor och andra bröllopsaccessoarer kan du som brud visa din personliga stil och sätta din egen prägel.

Är du ute efter en klassisk look eller vill du sticka ut med färg? När det kommer till skor finns det inga rätt eller fel.

Brudskor
Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: