Säg det med en ros

Av Redaktionen Foto Shutterstock

Att färgen på rosen har en betydelse är någon som med tiden glömts bort. Förr användes rosen som en symbol för olika känslor medan man nu för tiden oftast väljer rosor utefter vilken färg som man tycker är finast. De vita rosorna som ofta syns på bröllop står exempelvis för renhet och oskuld och är vanligt vid bröllop av samma anledning som vad den symboliserar.

shutterstock_1423395824 (1) (1)

Gör egna tvålar

Är ni pyssliga av er som brudpar kan ni göra ros tvålar till gästerna att ge i present samt att ha på toaletten på bröllopet.

Bjud in

Redan när ni bjuder in till bröllopet kan ni använda er av inbjudningskort som doftar ros eller har rosor målade på sig.

shutterstock_1697386717 (1)

Dekorera med rosenblad

Använd rosen både i din brudbukett och i håret och låt övrig dekoration som exempelvis blomsterarrangemang vid borden ha rosor i sig. Att dekorera vigselgången med rosenblad eller låta gästerna kasta rosenbladen på efter vigseln.

shutterstock_726119149 (1)

Bröllopstårta

Att dekorera dessert eller bröllopstårtan med rosor är väldigt vackert. Att bjuda på dessert som smakar ros kanske inte är lika uppskattat då det smakar som det doftar. Allt som doftar gott ska man inte äta.

Följer ni dessa tips kommer varje gäst förknippa doften av ros med ert fantastiska bröllop resten av sina liv.


shutterstock_1177422337 (1)

Det står rosornas färg för:

Röda rosor symboliserar kärlek, romantik och passion.

Om rosen har orange färg står den för energi och kraft.

Den gula rosen är vänskapens ros.

Rosa rosor symboliserar beundran.

Lila rosor betyder förälskelse

Läs mer:
Ljuva lavendel

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: