Saknas: Brudslöja, smoking och vigselring

Glömsk? Du är inte ensam. Nu presenterar Uber årets Lost & Found Index – en sammanställning över de föremål som lämnats kvar i bilarna under året som gått.

Under 2019 skedde nästan sju miljarder resor med Uber globalt och det är det lätt hänt att ett och annat glöms kvar i bilen – såväl konventionella som mindre konventionella föremål. En brudslöja, smoking och en vigselring är exempel på några saker som anmälts saknade.

Den årliga lanseringen av Ubers Lost & Found Index sammanfaller med årets första Merkurius retrograd, en astrologisk händelse som tenderar att föra med sig förvirring och glömska. Samtidigt är det ett lämpligt tillfälle att reflektera över saker som har skett (och kanske tappats bort).

Brudslöja saknad

I Sverige var telefoner, kameror, plånböcker, väskor, klädesplagg och nycklar de allra vanligaste föremålen som anmäldes saknade efter Uber-resor det senaste året. På den globala listan över mindre vanliga föremål som rapporterats saknade världen över finns en del bröllopsrelaterade föremål:

 • Dekoration till bröllopstårta
 • Brudslöja
 • Förlovningsring
 • Vigselring i guld
 • En resväska innehållande en smoking till ett bröllop
 • En väska innehållande en kamera med alla smekmånadsfotografier
 • ”En rubin från min bröllopsring”

– Vi kan nog alla relatera till den panikartade känslan av att ha glömt något, kanske i baksätet på en Uber. Oavsett om det är en förlovningsring, vigselring eller en plånbok som anmälts saknade så är det Ubers ambition att kunna återlämna alla de föremål som glömts kvar av personer som använder vår app, säger Nicole Siefert, Head of Lost & Found på Uber.

Saknar du din förlovningsring, plånbok eller annan ägodel efter sin senaste Uberfärd?

Gör så här:

 1. Gå in på ”Dina resor” och välj resan där föremålet tappades bort (om det är telefonen som glömts går detta lika bra att göra via dator)
 2. Tryck på ”Jag har tappat ett föremål”
 3. Tryck på ”Kontakta föraren om ett kvarglömt föremål”
 4. Scrolla ner och skriv in ett telefonnummer
 5. Telefonen kommer sedan att ringa och koppla ihop föraren med resenären som glömt kvar något, där en tid och plats för återlämning av det förlorade föremålet kan avtalas
Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: