Sandslott i Egypten

Text: Redaktionen

Föreställ er perfekta stränder, en stilla båttur längs Nilen eller en avslappnande vistelse mitt i öknen. Allt detta är möjligt om ni väljer Egypten för er romantiska tillflykt. Skräddarsy er drömresa och ni kan uppleva det mångfacetterade landet på ett helt nytt sätt.

Den livliga staden Kairo är en perfekt utgångspunkt för par som vill skämma bort sig själva och varandra. Här kan ni njuta av egyptisk kultur, där det bästa av öst och väst möts, de majestätiska pyramiderna, traditionella basarer, modern shopping och luxuösa hotell. Boka en romantisk middag utomhus vid pyramiderna och ät i ett orientaliskt tält pyntat efter er smak där ni får känna på den inhemska gästfriheten och Egyptens lite lantligare del av kulturen. När ni anländer välkomnas ni av egyptisk folkmusik, sång, hästdans och annan underhållning medan ni serveras en välkomstdrink. Middagen består sedan av en smakrik buffet med inhemska specialiteter och grillat.

Ett måste att uppleva i Egypten är det vackra ökenlandskapet. Berg, ändlösa sanddyner, gröna oaser och små, små bäckar mitt i allt det torra är något ni kan få beskåda här. Bo ska ni göra på det lyxiga
Adere Amellal Eco Lodge beläget vid en bergsfot mitt i öknen. Hotellet smälter bokstavligt talat in i naturen med sina häftiga sandelement både exteriört och interiört. Här löper de dessutom hela eco-linan ut, det finns exempelvis ingen elektricitet. Trots detta är både standard och komfort hög. Servicen är underbar och hotellet erbjuder dessutom fantastisk utsikt över små olivplantager och Siwas största saltsjö.

När ni tröttnar på sand kan ni boka en kryssning på Nilen och i samband med det besöka den spännande staden Aswan eller bara frossa i riktig gourmetmat och leva det ljuva livet ombord.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: