Ett bröllop med svenskt/engelskt tema.

Av Jacqueline Rova Foto Anna Lauridsen, Kullafoto.

Allt om Bröllops bloggare Sarah Applebee har äntligen fått säga ja till sin kärlek Steve Appelbee. Trots att bröllopet sköts fram ett år och med en oro över om bröllopet skulle kunna genomföras blev det ett fantastiskt bröllop med kyrklig vigsel i Källstorps Kyrka i Klagstorp.

Namn: Sarah Appelbee och Steve Appelbee.

Vigsel: Källstorps Kyrka i Klagstorp, Trelleborg.

Fest: Lorensdal, Majas Cottage, Vellinge.

Datum:31/7 – 2021

Antal gäster: 40 stycken.

Fotograf:
Anna Lauridsen

Det tog två år att planera bröllopet för Sarah och Steve. Steves bestman och en av Sarahs brudtärnor skulle resa från England till bröllopet i Sverige, vilket var omöjligt till en början.

– Allt gick jättebra i planeringen och det var riktigt kul fram till att pandemin kom. Då vårt bröllop hade internationella gäster vart det extra svårt att planera. Vi behövde hela tiden ha koll på vad politiker i Sverige, England, Tyskland, Irland, och Spanien bestämmde, och detta kunde ändras från dag till dag. Det var en enorm lättnad när vi förstod att vi äntligen fick genomföra vårt bröllop som planerat även om det som från början skulle bli ett bröllop med 90 gäster blev ett bröllop med 40 gäster, berättar Sarah.

Åtta månader innan bröllopet, som först planerades, skickade paret ut inbjudningarna.

För att det inte skulle bli för mycket text på inbjudningarna så gjorde paret en hemsida där gästerna kunde läsa all information de behövde. Vilket var till stor hjälp för alla de internationella gästerna som tidigare inte varit i Sverige och ville veta mer om landet och regionen.

– När vi flyttade fram det ett år så skickade vi ut nya inbjudningar ca 5 månader innan bröllopet, berättade Sarah.

All planering gjorde brudparet själva med då de bor på Lazarote fick de hjälp med logistik och inköp från Sarahs mamma och syster i Sverige.

– Steves föräldrar har också varit ett stort stöd genom hela processen. Vi hade inte klarat det utan våra familjer. Även vår fotograf Anna Lauridsen hjälpte oss med bröllopsschemat vilket blev jättebra, berättar Sarah.

0058.a.sarah_steve_wedding_31july2021_annalauridsen_kullafoto.web_webb

– Vi ville ha ett Engelskt/Svenskt bröllop med blandningen av lyx och lantligt. Färtemat gick i Burgundy, Mörkblått, Guld och Vitt, berättar Sarah.

0074.a.sarah_steve_wedding_31july2021_annalauridsen_kullafoto.web_webb

-Jag jobbar själv som sångerska och är van vid att ha mycket smink på scenen. Jag ville därför ha en dramatisk look som stack ut, berättar Sarah.

0041.a.sarah_steve_wedding_31july2021_annalauridsen_kullafoto.web_webb

– Jag ville ha en skräddarsydd kostym vid detta stora tillfälle, jag bar en blå kostym i tre delar, berättar Steve.

0208.a.sarah_steve_wedding_31july2021_annalauridsen_kullafoto.web_webb


Jag gick till många affärer och provade ett 50-tal klänningar, vilket var väldigt roligt. På första försöket jag provade en brudklänning i en brudbutik i Malmö hittade jag rätt och tårarna rann när jag provade den. Jag kunde direkt föreställa mig själv i kyrkan iklädd denna underbara klänning, berättar Sarah.


0225.a.sarah_steve_wedding_31july2021_annalauridsen_kullafoto.web_webb

– Vigseln var helt fantastisk och blev precis som vi hade önskat oss. Det första jag sa till Sarah när hon kom fram till altaret var ”We made it”. Att äntligen få stå där tillsammans och gifta sig efter så lång väntan var helt otrolig, berättar Steve.

0328.a.sarah_steve_wedding_31july2021_annalauridsen_kullafoto.web_webb

Äntligen gifta!

0858.a.sarah_steve_wedding_31july2021_annalauridsen_kullafoto.web

Brudparet tillsammans med sitt följe.

0573.a.sarah_steve_wedding_31july2021_annalauridsen_kullafoto.web_webb

– Vi valde att ta Steves efternamn, Applebee. Jag föll för namnet direkt när jag träffade Steve så det kändes naturligt att välja det. Namnet blev även en del i hashtagen under bröllopet, vilket var – ”#YouHadMeAtApplebee”, berättar Sarah.

0397.a.sarah_steve_wedding_31july2021_annalauridsen_kullafoto.web_webb

Gästerna fick åka i en Londonbuss till festlokalen medan brudparet åkte i en limousine. Då Steve är från England och brudparet ville ha en mix av svenskt och engelskt passade en londonbuss perfekt in i temat.

– På bussen hade toastmadame ett musikquiz med gästerna och det bjöds på godis och dricka, berättar Sarah.

0749.a.sarah_steve_wedding_31july2021_annalauridsen_kullafoto.web_webb

– Vi älskar italiensk mat och ville därför ha en italienskinspirerad meny till bröllopet, berättar Sarah.

0669.a.sarah_steve_wedding_31july2021_annalauridsen_kullafoto.web_webb

– Vi är otroligt nöjd med vår fotograf
Anna Lauridsen, berättar Sarah.

Brudparet gjorde dukningen själva då de älskar att dekorera. De gick i tonerna vitt, burdundy och guld. Brudparet hade festprogram, instagramskyltar, namnskyltar, och guldpåsar med presenter till gästerna. Presenterna bestod av en liten shot av honungsrom från Lanzarote, handsprit med brudparets namn på, choklad från Peter Beier, och ett hangover-kit med vatten & resorb.

Brudparets toastmadame var sångerska och hade förberett en överraskning där hon sjöng om alla regler inför kvällen såsom var toalett och rökrutan fanns. Vilket vart väldigt lyckat. När det var dags för tal så spelades introt av serien ”Vänner” upp för att fånga brudparets uppmärksamhet. Detta eftersom det var brudparets favoritserie.

– Alla tal var personliga och otroligt fina. Vi hade även tal via video från vissa som inte kunde medverka. Två av mina vänner gjorde ett shownummer via länk, andra vänner gjorde om låten ”Lyssna till ditt hjärta” vilket var min favoritlåt som liten, och även min gamla sångpedagog sjöng i sitt tal. Mycket musik blev det, precis som vi ville ha då vi båda arbetar som musiker, berättar Sarah.

1031.a.sarah_steve_wedding_31july2021_annalauridsen_kullafoto.web_webb

Bröllopstårtan innehöll chokladbottnar, apelsinchokladsmörkräm med mörk chokladkross, amarettosmörkräm med vanilj och kaffekross.

1066.a.sarah_steve_wedding_31july2021_annalauridsen_kullafoto.web

– Musik är en så stor del av våra liv så därför var underhållningen väldigt viktig för oss. Vi valde att ha både band och DJ, berättar Sarah.

Brudparets bästa tips till folk som ska gifta sig:

1. Bry er inte om måsten och vilka traditioner som man borde följa. Gör precis såsom NI vill och försök att inte lyssna för mycket på vad andra vill.

2. Ha kul genom hela processen. Ta tid till att ha dejtkvällar då ni planerar bröllopet och njut av tiden. Det händer bara en gång i livet!

3. Gör en prioritering över vad som är viktigast för er. Vilken del av bröllopet vill ni lägga mest fokus på?

4.Vi lade ner väldigt mycket tid på research och det gjorde att vi blev så himla nöjda med alla val vi gjorde.

5. Ta stunder under dagen att bara ta in känslan och njuta av stunden. Dagen går väldigt fort, njut och ha kul, detta är den bästa dagen i livet!

Behöver ni hjälp med bröllopsplaneringen? Gå in på
MyWeddingPlanner.net

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: