Scents by Gents – vilken doft förför dig?

Malin Svantesdotter // malin@alltombrollop.com

Nyligen lanserades Scents by Gents, en prenumerationstjänst där du kan upptäcka en ny doft varje månad. Dofterna du väljer bland kommer från världens finaste parfymhus och är utvalda av Gents doftexperter.

Tjänsten passar perfekt för parfymfantasten eller varför inte som en gåva till din partner som kan behöva upptäcka lite nya, spännande a dofter? Parfymerna hos Scents by Gents är utvalda av Gents doftexperter och tjänsten innebär kort och gott att det kommer hem en ny doft på 5 ml i brevlådan varje månad.

male-scents-by-gents– Fem milliliter räcker cirka en månad och är en perfekt discovery-storlek för den som vill variera sitt doftval och sin parfymgarderob, säger Selena Fridvad, Marketing Project Manager på Gents och ansvarig för Scents by Gents.

Sätter näsan i centrum

Syftet med Scents by Gents är inte att ytterligare öka floran av prenumerationsboxar på marknaden. Istället handlar det om att ge online-kunderna samma upplevelse som i fysisk butik. En av skönhetsbranschens utmaningar är nämligen att förmedla hur en parfym doftar när man handlar online. När genomsnittspriset på många parfymer börja klättra upp mot 1000-kronorsstrecket är det dessutom inte lika enkelt att göra en chansning.

Att Scents by Gents därför förenklar köpprocessen för parfym online är Selena övertygad om.

– Vi vill att alla parfymintressenter, även de som inte bor i någon världsmetropol, ska ha möjlighet att prova och uppskatta dessa fantastiska dofter. Framförallt vill vi dela vår kärlek till parfym och samtidigt sätta näsan i centrum, säger Selena Fridvad, Marketing Project Manager på Gents.

scents-perfumes

Priset för 5 ml parfym är 149 kr/månad med frakten inräknad.

Tjänsten
har ingen bindningstid.

Skillnaden mellan Scents by Gents och liknande tjänster är nivån på parfymerna, förklarar Denis Vasilije, som är doftexpert på Gents samt innehavare av en av Sveriges största privata parfymsamlingar.

– Visst finns det andra aktörer på marknaden som erbjuder snarlika tjänster, men det sortiment och varumärkesregister som vi arbetat upp genom åren slår det mesta, även globalt sett, menar Denis.


”Exeptionella parfymer och hantverk”

Bland de parfymhus som godkänt sin medverkan i Scents by Gents återfinns skygga storheter såsom Roja Parfums och Profumum Roma, men även kommersiella fenomen som Creed, vilken står bakom de senaste årens största hit på marknaden för parfymlyx – Creed Aventus. Japanska Di Ser och italienska Xerjoff är andra sällsynta och exklusiva skapare av doftkonstverk som ingår i uppställningen, tillsammans med nyskapande vildhjärnor som Nasomatto och Orto Parisi.

– Det är exceptionella parfymer och hantverk vi talar om. Och första prenumerationsboxen kommer att vara något alldeles speciellt, säger Selena.


Du som användare får välja mellan tre doftprofiler vid registrering:
Scents Pleasant

: Behagliga och charmerande parfymer som aldrig kan gå fel.


Scents Classic
: Tidlösa och i regel väldigt eleganta parfymer som överlever i decennier.
Scents Fearless
: Experimentella och vågade dofter för den som gärna sticker ut med sitt parfymval.

För att ta reda på vilken typ av doft du gillar kan du även börja med att göra ett

dofttest.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: