Svenska smyckesjätten Schalins bryter ny mark med stor rebranding

Det svenska smyckesvarumärket Schalins gör nu en storsatsning med nylansering av varumärket som får en helt ny grafisk profil och nya ledord.

Schalins genomgår en stor re-branding av varumärket och lanserar sin nya profil under våren 2022. Den nya identiteten kommer att bygga på ledordet ”Committed”. ”Commited to love”, ”committed to kind diamonds”, ”committed to Swedish craft”, ”committed to earth”.

”Committed to you!”

Schalins är ett smyckesvarumärke som tillverkat guld- och diamantsmycken i Sverige sedan 1944 och är Nordens största ringtillverkare. Med en egen guldsmedja i Sverige och kunskap som färdats genom generationer erhåller de traditionellt svenskt hantverk. Schalins har genom tiderna gjort smycken med fokus på ringar inom kategorin bröllop och förlovning där alla smycken görs på beställning. Detta innebär att de inte sitter på stora lager och massproduktioner, utan tillverkar alla produkter i smedjan on demand och kan därför skräddarsy smycken utefter kundens unika behov.


square_071-schalins-fairytale12-akvamarin-vg_webb

Schalins har varit en dold pärla i vår svenska smyckeshistoria och har traditionellt sett varit ett klassiskt, anrikt varumärke som funnits hos välkända återförsäljare runt om i landet. Nu har Schalins siktet inställt på ett spännande 2022 och lanserar en helt ny varumärkesprofil!

Varumärket får en hög modegrad och den nya profilen blir startskottet för en ny fas i Schalins utveckling. Schalins kommer att arbeta framåt med ett tydligt formspråk i ett nytänkande och modernt manér. De lyfter fram och förtydligar sitt budskap som fokuserar på lekfull kärlek och välkomnar samtidigt en bredare publik. Med en flirtig, färgstark framtoning med svensk design och högkvalitativa produkter banar de mark för en ny era inom smyckesindustrin!


square_070-schalins-fairytale2-akvamarin-vg-2_webb


square_013-schalins-fairytale5-beryll-rg2_webb


Vi välkomnar er till nya Schalins!

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: