Semestra med stil och fross – med choklad i fokus

Malin Svantesdotter Johansson

För att fira Internationella chokladdagen den 13 september har boendeexperterna på Hotels.com samlat ett urval av hotell med speciella chokladerbjudanden för sina gäster.

För visst är vi många som håller med om att choklad, denna förrädiskt goda sötsak, förtjänar sin egen temadag. Chokladen som har sitt ursprung från Sydamerika har en mångtusenårig historia – och sägs bland annat vara ett afrodisakum som blir perfekt för en kärleksresa på tu man hand. Självaste Casanova sägs ha uttryckt att choklad till och med är mer uppiggande är Champagne. Här hittar ni ett urval hotell som vill ge er lite exra njutning under Internationella Chokladdagen.

Hotel Sacher Wien, Wien, Österrike

Sachertårtan har sitt ursprung på detta familjeägda och välkända lyxhotell. Gäster kan fortfarande smörja kråset med den maffiga chokladtårtan på det berömda Café Sacher, eller välja en lättare ”Time-To-Chocolate”-behandling (utan kalorier) på Sacher Boutique Spa.
Hotel Sacher Wien ligger i hjärtat av Wien och är beläget mittemot Wiener Staatsoper

hotel-sacher-wien

Rummen på
Hotel Sacher Wien kostar från 4 538 kr per rum per natt*.

Boucan by Hotel Chocolat, St Lucia

Om du vill unna dig den ultimata semestern ska du boka
Boucan by Hotel Chocolat där du kan njuta av allt vad choklad heter. Denna fullt verksamma kakaoplantage är också en resort (endast för vuxna) som stolt inkluderar färska kakaobönor och choklad i sina erbjudanden, i form av kulinariska delikatesser eller fantastiska spabehandlingar.


Boucan-Chocolat-The-Hotel

Rummen på
Boucan by Hotel Chocolat kostar från 5 767 kr per rum per natt*.

Rosas & Xocolate Boutique Hotel, Merida, Mexiko

Res till kakaobönan och chokladens ursprungsland.
Rosas & Xocolate Boutique Hotel inkluderar choklad i alla sina erbjudanden, till exempel på spat där gäster kan slappna av med en speciell Xocolate-manikyr med chokladbehandling.

Rosas-Xocolate Botique Hotel

Rummen på
Rosas & Xocolate Boutique Hotel kostar från 2 920 kr per rum per natt*.

The Chocolate Boutique Hotel, Bournemouth, Storbritannien

Unna dig en lustfylld minisemester i detta chokladrike till hotell. Gäster har tillgång till en chokladfontän att doppa jordgubbar och marshmallows i, och utöver det arrangerar
The Chocolate Boutique Hotel även kurser där du kan lära dig mer om denna läckerhet.


The Chocolate Box Hotel-exterior

The Chocolate Box Hotel

Rummen på
The Chocolate Boutique Hotel kostar från 525 kr per rum per natt*.Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: