Slow sex får er att orka på bröllopsnatten

Slow sex på bröllopsnatten

”Slow sex” är långsam men innerlig älskog. Det knyter ann till allt från urgamla traditioner till att helt enkelt bara slå av på takten och minska prestationskraven. Och just nu är det hetare än någonsin. Och ett perfekt tips för bröllopsnatten!

Text: Marika Smith Foto: Unsplash

Satsa på en lugn bröllopsnatt med mycket njutning

Många par är så slut efter och en intensiv bröllopsdag att den mytomspunna bröllopsnatten slutar i att båda däckar. Kanske innan ni ens hunnit borsta av rosenbladen från överkastet.

Sex ska inte vara kravfyllt, men om ni ändå vill ha en minnesvärd första natt som gifta kan ni prova sex på ett lite nytt sätt. Lugnt, intimt och utan krav på gung i takkronan.

Närvaro på bröllopsnatten skapar intimitet

Medveten närvaro är populärt inom många områden, och när det gäller sex är det extra effektivt. Att göra sig fullt medveten om sin kropp, sin partner, beröring, ljud, smaker och hur kåthet känns när man står stilla i känslan är överväldigande för de flesta. Kan du räkna fingertopparna som glider över din rygg på bröllopsnatten? Hålla kvar smaken av en kyss?

Se sex som ett smörgåsbord

Kyss-smek-slick/sug-samlag-godnatt. Känns det igen?

Sex som alltid följer den dramaturgiska kurvan riskerar att bli förutsägbart och trist. Det kräver dessutom orubbligt stånd av män och förmåga att bli tillfredsställd av enbart penetration av kvinnor.

Prova att sluta se smek och slick som ”förspel” och samlaget som ”huvudrätten”. Gör sexet bröllopsnattens smörgåsbord där man plockar lite av varje i den ordning man känner för.

Röda rosor i sängen

Sensuellt på bröllopsnatten i slow motion

Gör det ni brukar göra, men hälften så snabbt. Kyssar, smek, allt får ta dubbelt så lång tid.

I början kan man bli otålig eller känna sig fånig, men det kan vara roligt att testa för att bli mer medveten om vad ni gör. Om samspelet och vad som verkligen är skönt respektive mest sker av vana och hävd.

Skippa orgasmen

Tanken på sex utan orgasm kan kännas frustrerande, men det är ju egentligen vägen dit som är det roligaste. Är man dödstrött är orgasmen dessutom ofta seg att få till, men till exempel oralsex eller att bli smekt är skönt ändå.

Ge varandra njutning så länge ni orkar och somnar ni mitt i är helt okej. Då är det bara att ta vid där ni slutade när ni vaknar, och inleda er första dag som gifta på trevligast möjliga sätt. ♥

Tantra – trenden som tar sex på djupet

Att ägna sig åt ett fördjupat och andligt sexliv blir allt mer populärt. Tantrakurser, läger och coacher dyker upp överallt.

Tantriskt sex fokuserar på kontakt och intimitet som i sig leder till sexuella upplevelser, men inte nödvändigtvis genom genital kontakt. Köp en bok eller gå en kurs där ni lär er älska mer med själen än med kroppen.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: