Seychellerna – Tropisk njutning

Text: redaktionen

Denna exotiska ögrupp utanför Afrikas östkust är ett perfekt resmål för en smekmånad!

Seychellerna är kanske ett än mer exotiskt resmål än Maldiverna. Ögruppen ligger också i Indiska Oceanen men närmare Afrikas norra östkust. Här är det mer blandat då ”endast” 50 av de 118 öarna är koraller och de andra bjuder på större öar med berg och regnskogar. Här är det behagligt klimat året om och de guldskimrande stränderna bjuder på oförglömliga solnedgångar. På Seychellerna finner ni många fina hotell och exklusiva resorts. Här finns även dykning, segling och golf. Är nigolfentsiaster så ligger här ju en av världens mest spektakulära golbanonr där hålen med tillhörandde greener ligger utplacerade på små atoller.

Det finns billiagre alternativ men om man nu ska resa så här pass långt bort på sin smekmånad så är det nog bäst att satsa lite extra. Ni kommer ju få en oförglömlig upplevelse och ni är värda att få skämmas bort.

Vi har valt att tipsa om den privata ön tillika resorten North Island. En enda resort på hela ön gör att ni får en verklig Robinson Crusoe-upplevelse.

Seychellerna1

– Varför ni ska åka hit?

Intressant mix av sjörövare och kolonial historik skapar en härlig blandning på befolkning och matkultur. Ja, så är det ju ett paradis förstås!

– Vad är speciellt med den här stranden?

Sanden är mer guldfärgad, dock lika många och de skimrar i solnedgången.

– Vad ska man inte missa?

Dyka, segla eller spela golf på atollerna (det kan man dock inte göra på North Island)

– Var ska man bo?

North Island eller gör en Island Hopping

– När ska man åka dit?

Mars – oktober

– Vem passar detta bäst?

Den som söker romantik, paradis och sport

Seychellerna2

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: