Allt om Bröllop besöker Sigtunahöjden

I samarbete med Sigtunahöjden

Följ med när Allt om Bröllops redaktör, Jacqueline, besöker olika festlokaler och personer inom bröllopssverige. Denna gång besöker hon Sigtunahöjden, som arbetar efter ledorden hållbarhet och utveckling.

Louise, som arbetar som restaurangchef på Sigtunahöjden, tar emot mig i receptionen med ett härligt leende och visar mig runt i de olika lokalerna.

Det visar sig var mycket större än vad jag trodde. Utsikten från Sigtunahöjdens veranda är otroligt vacker och det känns som om man är mitt uppe bland trädtopparna.

Sigtunahöjden har 98 hotellrum, 20 konferensrum, en spaavdelning samt restaurang. Här arbetar de med hållbarhet i alla hänseenden vilket genomsyrar verksamheten. Maten de serverar i sin restaurang, Skog, lagas på säsongens lokala råvaror där både smak och upplevelse håller hög klass.

Louise är noga med at brudparen ska få bröllopsdagen precis som de önskar. Bröllopsmenyn komponerar brudparet tillsammans med köksmästaren så att allt blir som de önskar.

Sigtunahöjden är en perfekt plats för ett tredagarsbröllop, vilket börjar bli mer och mer populärt.

– Då kan brudparet börja på en fredag med en grillkväll tillsammans med sina närmaste. Gästerna utnyttjar vårt
spa under förmiddagen på lördagen medan brudparet och brudfölje gör sig i ordning inför att vigas ute på verandan med en magisk utsikt över Mälaren, berättar Louise om hur det kan se ut vid en bröllopsfest.

– Bröllopsmiddagen avnjuter de i
restaurang Skog för att sedan förflytta sig in i Orangeriet, som ligger i anslutning till restaurangen och baren, för dans in på småtimarna. Bröllopshelgen avslutas sedan med en härlig brunch tillsammans med alla gäster som övernattat, säger Louise.

Mitt besök på Sigtunahöljden lämnar mig med ett intryck av den stora matsalen med sin öppna planlösning och stora fönster som vetter ut mot Mälaren och naturen är en riktigt plats för en bröllopsfest. En stor bonus är verandan som gör sig bra för ett mingel med den fina milsvida utsikten.

Läs om
Sigtunahöjdens olika bröllopspaket
HÄR.

Snabbfakta:

Antal middagsgäster: 130 personer

Yta matsal: 236 kvm

Danslokal, intill matsalen: 79 kvm

Bar: öppen till senast 03.00

Antal hotellrum: 98, varav 54 dubbelrum och bröllopssvit (154 bäddar)

Avstånd från Stockholm: 45 min

Avstånd från Arlanda: 15 min

Avstånd från Uppsala: 40 min

Film från när vi var och besökte
Sigtunahöjden.

Läs mer :
Fjällbröllop i världsklass

Test: Vilken bröllopslokal passar er?

PÅ MY WEDDING PLANNER HITTAR DU ALLA FESTLOKALERNA


myweddingplanner-banner-smal

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: