Få äktenskapet att blomstra

Av Marika Smith

Att känna sig sedd är en av de viktigaste sakerna för en lång relation, men det är lätt att bli hemmablind med tiden. Här är några saker att ta för vana att säga ofta till din älskade, som håller nyfikenheten, omtanken och kärleken vid liv.

TACK!

Det lilla ordet som är så lätt att glöm­ma. Varje gång du säger tack säger du också ”jag ser dig” och ”jag uppskat­tar din omtanke och ansträngning”, och det är ren näring rakt ner i kär-lekens plantjord.

JAG TROR PÅ DIG!

De flesta av oss tvivlar på oss själva ibland, och då kan ”jag tror på dig” vara otroligt skönt att höra från den som känner en allra bäst, och som ju visar det genom att dag efter dag välja att vara ens livskamrat.

HUR MÅR DITT HJÄRTA?

En enkel fråga som uppmuntrar din partner att känna efter, något man gärna glömmer i stressade och pressa­de perioder. Du kanske inte kan göra något åt situationen, men du kan vara en faktor i hens liv som påminner om att inte glömma bort sitt inre liv. Och om du vet hur hen mår blir det lättare att vara stöttande, peppande eller bara närvarande, utifrån behov.

VAD KAN JAG GÖRA FÖR ATT GÖRA DIN DAG BÄTTRE?

Det här är ett sätt att både fråga hur din partner mår, visa omtanke och att du vill ge ditt stöd både i samtal och i handling. Behöver hen en massage, ensamtid eller få klaga en stund över sin puckade chef? Oavsett om en av er är typen som gärna fokuserar på problemlösning och den andra före­drar att bara lyssna och finnas där, passar den här frågan båda.

FÖRLÅT!

Genuina ursäkter visar att du inser att du gjort fel, och stärker partnerns respekt för dig. Be uppriktigt om ursäkt och visa att du förstår vad som blev fel, och att du håller med om att det inte var bra. Att be om ursäkt är aldrig att visa svaghet, tvärtom!

JÄVLAR VAD SNYGG DU ÄR!

Regeln är enkel: Varje gång du tittar på din partner och tänker att hen är snygg, söt, stilig eller vacker – säg det direkt! Komplimanger i förbifarten på morgonen gör hela ens dag, och signalerar också att du inte tar din äkta hälft för given utan fortfarande uppskattar hens utseende.

JA!

Fortsätt vara öppen och nyfiken på din partner och dig själv och se till att ni har fler ja än nej i er relation. Bestäm dig för att tacka ja minst var­annan gång som din partner föreslår att ni ska göra något. Du kommer upptäcka nya intressen och hur mycket mer spännande tillvaron blir. En glad och påhittig partner får du på köpet!

Läs mer om relationer:

Bekräfta din partner på en sekund.

Fyra dejten som vattnar kärleken.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: