Skin minimalism – fortsatt trend under 2020

Malin Svantesdotter // malin@alltombrollop.com Foto: Weleda

Multifunktionella produkter fortsätter att vara en stark trend. Och det finns flera fördelar med att använda färre hudvårdsprodukter med fler användningsområden.

Att använda färre hudvårdsprodukter men med fler användningsområden, så kallad skin minimalism, är inte bara mer hållbart och snällt för plånboken. Det påverkar även huden positivt.

Huden kan lätt hamna i obalans om vi stressar den med hudvårdsrutiner i flera steg och överbehandlar med starka syrabehandlingar. Följden blir en skadad och mer känslig hudbarriär. Därför kan det vara värt att gå igenom sitt badrumsskåp och ställa sig frågan – behöver min hud allt det här, varje dag?

Att välja bort hudvårdsrutiner i flera steg och gå back to basics ska inte påverka effekten, utan det handlar om att välja rätt produkter och få en bättre förståelse för vad just din hud faktiskt behöver.

Utsedd till Bästa Multiprodukt

Weledas
Skin Food är en prisbelönad kultklassiker som passar utmärkt att ha i sitt badrumsskåp för den som testar trenden skin minimalism. Skin Food har ett koncentrerat trippelextrakt med naturliga ingredienser från lindrande ringblomma, lugnande kamomill och fuktgivande styvmorsviol.

Produkten är en stor favorit hos både professionella inom skönhetsbranschen och gemene man som har produkten som en självklar hudvårdsrutin ståendes på badrumshyllan – eller som en liten tub som ständigt finns med i väskan.

Den effektiva formulan mjukgör torr hud och stärker hudbarriären men kan även användas som bland annat highlighter på kindben, brynben och amorbåge för naturligt glow.

Weleda-skin-food

2018 blev Skin Food utsedd till bästa multiprodukt i skönhetstävlingen Organic Beauty Awards.

Weleda Skin Food används så här:

  • Mjukgör torr hud, bland annat läppar, händer, fötter.
  • Ger intensiv näring och stärker hudbarriären.
  • Gör som makeup artisterna! Använd som primer eller highlighter.Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: