Slow Wedding

Av: Jacqueline Rova Foto: Privat

Theresa Skjolden och Magnus Alexandersson planerar att gifta sig med ett sensommarbröllop den 4 september i år. Då paret inte vill vänta och inte vet hur året kommer att se ut, har dom tankarna om att anordna ett picknick bröllop vid Ytterby Kyrkoruin med sina närmsta.

Magnus friade i mars förra året, när pandemin precis slagit till, på en bänk inne på Göteborgs konstmuseum. Då paret älskar filmen Notting Hill drog Magnus några repliker ur filmen och Theresa förstod vad som väntade.

– Om tio sekunder kommer du att le, sa Magnus till mig och drog fram en ringask ur kavajen och friade till mig. Det är otroligt att få känna denna kärlek och uppleva detta, som en andra chans i livet. Då vi båda två varit gifta tidigare, jag är 44 år och Magnus fyller 50 i år, trodde vi nog inte innan vi träffades att vi skulle gifta om oss, varken han eller jag. Vi flyttade ihop efter tre månader och köpte vårt hus efter fem månader så att gifta oss känns helt rätt, berättar Theresa.

IMG_6150_webb

Vintage 80-talsklänning i silke.bhgfRT45reqBälte, vintage Dior 70-tal. Päls Zetterberg Couture. Hatt och pälspuff, vintage 50-tal. Skorna 15 år från garderoben.

Slow Fashion

Då Theresa är stylist och kreatör inom slow fashion är det givet att bröllopet ska gå i samma tema.

– Allt behöver inte köpas nytt utan vi utgår efter vad som redan finns. Min vän kommer plocka blommor från sin egen trädgård och göra min brudbukett. Mina skor är vintage från Chanel. Min förlovningsring gjorde jag hos vår lokala guldsmed och min vigselring är köpt från Antikhallarna. Då jag även är sångerska och sjunger mycket själv på bröllop och har många musiker i min närhet kommer vi ha mycket musik från våra vänner. Min ena dotter hoppas jag även kommer att vilja sjunga.

5E5AA543-2296-42C1-90A1-A6A5650D996D_webb

Kärlek.Ändrade planer.

Planen var först att gifta sig på en herrgård men paret fick tyvärr ändra om sina planer då verksamheten olyckligtvis upphört.

– Det är så lätt att gå in i bröllopsplanerandet med inställningen om att allt måste vara så perfekt, men livet är inte perfekt. Då vi inte kunde gifta oss där vi först hade önskat fick vi tänka om men vi vill inte vänta, vi vill gifta oss i år. Då kom jag att tänka på Ytterby kyrkoruin. Där kommer vi att gifta oss utomhus och vi har tankarna om att anordna en bröllopspicknick där gästerna tar med sig sin egen picknickkorg istället för att ge oss en bröllopspresent.

Då Theresa gifte sig första gången som ung, gifte hon sig efter konstens alla regler.

– Vigseln var i kyrka och vi hyrde lokal och serverade en trerätters middag. Allting skulle vara färgkoordinerat och jag hade en traditionell brudklänning på mig. Theresa, 28 år, skulle nog inte trott att Theresa, 44 år, skulle gifta sig med ett picknickbröllop och det är det som är så skönt med att bli äldre, att bli tryggare i sig själv. Vi får göra som vi vill, det är vårt bröllop och vi som bestämmer.

IMG_6146_webb

Vintage ullklänning från 60-talet, vintagepäls detsamma.Tyllen är svensk design, Zetterberg Couture.Väskan, second hand, och likaså handskarna. Bootsen är 14 år gamla från egna garderoben. Diadem från Zetterberg.

Så handlar du second hand

Då det inte alltid är så lätt att veta hur man ska börja handla second hand eller vintage ger Theresa sina bästa tips.

– Allt gammalt är inte vintage. Vintage är autentiskt från 1900-talet medans second hand kan vara något din kompis lämnat in dagen innan. Det är lätt att de två blandas ihop. Att handla vintage eller second hand är både prisvärt och miljövänligt men det kan vara svårt att veta hur man ska börja eller hur man ska hitta kapen. Mitt tips är att veta din stil från början för det är lätt att virra runt sig bland allting. Vet du din stil kan du ta dig tiden att leta och prova. Slow Fashion betyder just att inte stressa utan att ta sin tid att hitta det du letar efter och inte spontanshoppa något som sedan hamnar i garderoben med prislappen på.

Håll utkik för snart kommer Theresa att börja blogga hos Allt om Bröllop, tills dess hittar ni henne på Theresas instagram
@Theresaskjolden

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: