Så får du de perfekta brynen med fem enkla knep

Av: Mathilda Hedin Ekwall

Likt modebranschen finns det även trender när det kommer till våra ögonbryn. Välformade bryn hjälper till att definiera och rama in ditt ansikte på ett fantastiskt sätt – om du gör rätt det vill säga.

Att forma och styla ögonbrynen har inte alltid varit ett självklart moment när det kommer till vår sminkrutin. Men i dag råder raka motsatsen och allt fler och fler blir mer medvetna om deras bryn. För att få till de perfekta ögonbrynen krävs rätt produkter och tålamod. Bra formade bryn ger struktur till ditt ansikte och hjälper till att framhäva dina ögon. Så om du har ont om tid på morgonen och måste prioritera din tid framför spegeln? Välj världens bästa quick fix – brynen!

1. Lägg grunden

För att underlätta jobbet med att fylla i dina bryn behöver du en tydlig och bra form, som är anpassad efter just din ansiktsform. Är du en av många som känner dig osäker när det kommer till att noppa? Ingen fara, majoriteten av dagens skönhetssalonger erbjuder både färg och form av ögonbryn. Eller varför inte unna dig ett besök på en riktig brow bar där det finns duktiga och utbildade människor som är experter på just bryn.

Om du formar dina egna bryn: Ta ett steg tillbaka från spegeln när du noppar. Då minskar du risken för ett ojämnt resultat.

2. Markera stödpunkter

Inled med att mäta ut vart ögonbrynen ska börja, böjas och sluta. Ta hjälp av en sminkborste och placera den vertikalt från näsvingen vi inre ögonvrån och rakt upp, där har du din startpunkt. Från näsvingen vinklar du sedan borsten utåt så att den löper mitt över ögat och uppåt. Där borsten möter ditt ögonbryn ska brynets högsta punkt vara. Vinkla därefter borsten, som innan från näsvingen och ut mot ögats yttersta vrå, där linjen möter ögonbrynet bör brynet sluta.

3. Borsta

Borsta brynens hårstrån i en riktning som framhäver böjen. Är det något hårstrå som sträcker sig för långt utanför själva formen kan du trimma det med en liten sax. Undvik att plocka hårstrån som känns för långa, då riskerar du inte att tunna ut brynen mer än nödvändigt.

4. Fyll i

Nu är det dags att fylla i brynen. Använd dig av en snedskuren pensel och en ögonbrynsskugga eller penna om du hellre föredrar det. Se till att färgen matchar brynens färg eller färgen ditt hår har närmast rötterna. Börja fylla i där det behövs som mest. Generellt vill man ha som mest färg i böjen och svansen av brynet och lite svagare i fronten.

5. Fixera

Borsta till brynen en sista gång, uppåt och utåt, för att lägga dom rätt. Fixera dem sedan med en stark hårspray/ögonbrynsgel på en ögonbrynsborste. På så vis kommer brynen behålla sin form hela dagen!

bilder

1. SNEDSKUREN ÖGONBRYNSPENSEL från Anastasia för att på ett perfekt sätt kunna applicera produkterna. 245kr
2. BROWFOOD´S Ultra Fine Brow Pencil Duo, en supertunn brynpenna berikad med ett unikt nanopeptidkomplex som tillsammans med extrakt från grön te bidrar med både näring och tillväxt till dina bryn, samtidigt som de får en naturlig färg och form. 295kr.
3. BROW KIT från Bobbi Brow innehållande två ögonskuggor som markerar och fyller ut ögonbrynen, en dubbelspegel, en minipincett och en brynborste. Lätt att ta med i handväskan. 515kr
4. BROWGAL – Ögonbrynsgel som skyddar, formar och fixerar dina ögonbryn, hela dagen. 195kr
5. PINCETT KLO – Vitrys klo-pincett är perfekt anpassad för att ansa ögonbryn. Den kloformade änden gör det lätt att komma åt även de tunnaste och kortaste strån. Det breda ”handtaget” gör pincetten enkel att använda. 139kr.

logo_black-new_300


KÖP SENAST


E N


UMRET


AV ALLT OM BRÖLLOP HÄR!Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: