Snörning eller knäppning?

Foto: Barcelona Bridal Week/Cabotine Text: Josefine Franking

Dags att köpa brudklänning? Valen är många, och en vanlig fråga är om du vill ha snörning eller dragkedja i ryggen. Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen. Här guidar vi dig rätt efter just dina förutsättningar.

  • Brukar du pendla i vikt när du är nervös? Då är korsettsnörning i ryggen rätt för dig. Du behöver inte oroa dig för att klänningen inte ska passa om du går upp eller ner i vikt precis innan bröllopet. En klänning med dragkedja riskerar att bli för stor om du tappar några kilon, och kan bli för liten om du går upp i vikt.
  • Köper du begagnad är det lättare att hitta just din drömklänning om du väljer en modell med snörning. Då du kan välja en större eller mindre storlek utan att kompromissa med hur väl klänningen sitter. En klänning med dragkedja måste nästan alltid sys in eller tas ut lite grann.
  • Den största nackdelen är att snörningen är nästintill omöjlig att komma i eller ur på egen hand. Det kan också ta lite övning för den som snörar att få ett snyggt resultat. Klänningen med dragkedja har den stora fördelen att du säkerligen kan klä på och av dig själv. Praktiskt om du är blyg av dig eller vill sköta förberedelserna på egen hand.
  • Tycker du att en lång rad med små knappar i ryggen är vackert? Att knäppa varenda liten knapp – och sedan få brudgummen att pilla upp dem på bröllopsnatten – kan leda till frustration.
  • Vårt tips är att välja en dold dragkedja istället. Då ser det ut som att klänningen har knappar i ryggen. Men de är egentligen dekor och dragkedjan sitter gömd under. Tänk på att vissa klänningar, som denna, har
    både riktiga knappar och dragkedja.
  • Det allra viktigaste är dock att du verkligen tycker om klänningen! Hur kul är det med en praktisk klänning om du egentligen hade velat ha en annan modell? Tänk praktiskt, men låt hjärtat avgöra!

logo_black-new_300


KÖP SENAST


E N


UMRET


AV ALLT OM BRÖLLOP HÄR!

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: