Dom gifte sig storslaget i Las Vegas med Elvis

gifta sig i las vegas

Att Sofia och Johannes skulle gifta sig i Las Vegas med ett riktigt rockstar-wedding fanns det ingen tvekan om. Efter en live-streamad vigsel i det lilla kapellet Graceland Chapel avslutade de dagen med poolparty för vännerna och middag i sviten på den 27:e våningen.

Text: Ronja Willners Foto: Johannes Helje & Ulrika Lovén

Rätt brudklänning för att gifta sig i Las Vegas

Första uppgiften var att hitta rätt klänning när det nu var dags att gifta sig i Las Vegas. Jag var inspirerad av en mix av Birgitte Bardot och Heather Locklear när hon gifte sig med Tommy Lee, vilket är likt min vanliga stil men i brudtappning. Brudklänningen skulle vara klassisk, så att jag skulle kunna se tillbaka på bilderna om 20 år utan att skratta för mycket.

Min syster sydde en svincool figurnära spetsklänning till mig, men jag kände mig inte riktigt som en brud i den. När jag provade en klänning från ASOS Design, slöja och skor började min bästa kompis gråta. Det blev plötsligt självklart att jag skulle ha den mer klassiska klänningen på vigseln och spetsklänningen på kvällen.

Skor och boots med egen stil

Under vigseln bar jag ett par superhöga, men sköna vita buffaloskor från Buffalo London. Det tog min look från att vara klassisk till att vara mer jag. På kvällen hade jag vita knähöga cowboyboots från Jeffrey Campell.

Sofia gör sig ordning med vännerna för att gifta sig i Las Vegas

Sofia och vännerna i Las Vegas

Preppat för att gifta sig i Las Vegas

Brudgummens look för att gifta sig i Las Vegas

Jag ville gifta mig i något klassiskt, men som ändå gick i stil med Las Vegas-temat. Passande nog var Tommy Lees ikoniska bröllopslook perfekt som inspiration. Det blev en vit tredelad kostym från Noose & Monkey. På den efterföljande festen bytte jag ut flugan och kavajen till en skinnjacka.

Something blue, old…

På morgonen när vi skulle gifta oss och jag satt i sminket tog mina tärnor fram ett ljusblått nagellack och målade två av mina tånaglar. Vanessa tog av sig sitt diamantarmband som jag får låna och min syster tar fram två ringar med graveringen Sisters, som är gjorda av våra föräldrars vigselringar.

Gäster redo för bröllop i Las Vegas.

Dom gifter sig i Las Vegas

Fest i limousin

Brudpar som gifter sig i Las Vegas med Elivs

Sofia och Johannes är nu gifta med vigselbevis i handen

Wedding Chapel i Las Vegas

Brudpar utanför Wedding Chapel

All in med klädkoden med Las Vegas-tema

Vi hade klädkoden ”Vegas Suite” och alla våra gäster var så snygga och bjöd på sig själva. De gick verkligen all in med rosa kostymer, paljettklänningar och solglasögon. Under poolpartyt kom min bestman och några kompisar iklädda full pimp-outfits med pälsrock, käpp och hög hatt, säger Johannes.

Gifter sig med livestreaming och Elvis

Vi hade ordnat Las Vegas största limousine som rymde oss och alla våra gäster. När alla väl kommit in i limon började den mest galna fetsen ever. Vi poppade champagne och dansade.

Den tog oss till Graceland Chapel som är ett av de mer klassiska kapellen i Las Vegas och har funnits länge. Max 25 personer får plats vilket gör den till det minsta. Vigseln var helt fantastisk, den var mycket mer äkta än vi någonsin kunnat föreställa oss.

Låten Can’t help falling in love with you, framfördes live på gitarr av självaste Elvis samtidigt som han ledde mig fram till Johannes. Vår vigselförrättare var närvarande och det kändes som om hon talade rakt in i hjärtat på oss. Inte ett öga var torrt i det lilla kapellet.

Graceland livestreamade även hela bröllopet på sin facebook-sida, vilket gjorde att alla som inte kunde följa med när vi gifte oss i Las Vegas ändå kunde se oss. Vi båda får fortfarande gåshud när vi kollar på den, säger Sofia.

Poolparty efter bröllopet

Feeling i Las Vegas

Bruden Sofia vid poolkanten

Poolparty och jubel 

Vi hade hyrt en cabana och en daybed, beställde in massor av dricka och plockmat. När vi gick ner i poolen, Johannes klädd i vita badbyxor och jag i en vit baddräkt från Asos kom flertal amerikanare fram och gratulerade Johannes med handslag och ryggdunkar.

Vi hade fått en uppblåsbar flamingo som jag gled runt med i poolen och high-fivade alla. Helt klart maxad stämning med jubel och applåder, säger Sofia.

Att gifta sig i Las Vegas är ett minne för livet

Hotell i Vegas

Hamburgare, phomes och milkshake

Coolt brudpar i rockstar-stil

Fest i sviten på 27:e våning

På den 27:e våningen med utsikt över hela The Strip och Las Vegas serverade vi hamburgare och pommes med milkshakes i olika smaker. Perfekt mat efter en lång dag och i riktig USA-anda.

Brudpar kysser varandra

Jacka med texten "Married Yeah!

Bröllopsfoto

Buddymoon på 400 mil roadtrip

Vi valde att åka på en roadtrip genom sydvästra USA tillsammans med två av våra bästa vänner direkt efter bröllopet. Totalt åkte vi över 400 mil, en buddymoon-resa som tog oss genom Nevada, Utah, Arizona och tillbaka till södra Kalifornien.

Utah är något vi verkligen kan rekommendera då de har otrolig natur, även om vi inte är typiska naturmänniskor så blev vi speachless. Det finns så mycket otroligt fina, udda och roliga saker längs vägen.

Bland annat stannade vi i en stad som var fylld med åsnor kvar från guldruschen, glampade i Zion Nation Park och träffade bikers i Rachel. Vi bodde i silverfärgad husvagn i Joshua Tree och spenderade några dagar vid en pool i Mexican Hat innan vi avslutade med lite lyx i klassiska Palm Springs.

  • Namn: Sofia Fri Helje & Johannes Fri Helje
  • Vigdes i: Graceland Chapel, Las Vegas
  • Datum: 30 maj 2019
  • Antal gäster: 18
  • Klädkod: Vegas Suite

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: