Varmt välkommen du underbara SPF!

Av William Värnlid

Sommaren är äntligen här och många av oss ska äntligen få ta semester eller kanske åka på sin efterlängtade bröllopsresa. Oavsett om du kommer resa utomlands eller stanna kvar i Sverige så kommer solen garanterat vara närvarande. Och hur mycket vi än har saknat solens varma strålar så gäller det att sola smart. Allt om Bröllops skönhetsexpert, William Värnlid, tipsar om de bästa solskydden.

En tunn t shirt, hatt, solglasögon och välbehövliga pauser i skuggan är aldrig fel. Men som alltid, är det viktigt att komplettera smart klädsel med ett bra solskydd. Ett bra solskydd med rätt solskyddsfaktor (SPF) skyddar dig från solens UV strålar. Med rätt SPF blir du brun men inte röd, en mer hållbar solbränna med andra ord. När du väljer solskydd är det också viktigt att kika en extra gång på förpackningen för att försäkra sig om att solskyddet skyddar mot både UVA- och UVB-strålning.

– Jag har listat mina favoriter som garanterat kommer följa med mig i sommar. För ansiktet väljer jag utifrån vad som står på min agenda. Om jag ska vistas ute under en längre stund har jag alltid högre SPF och ska jag bara vara ute kortare stunder så tar jag ett lägre. Är det väldigt varmt ute föredrar jag lättare solkräm i form av en snabb-absorberande lotion eller spray. De går snabbt in i huden utan att kladda och är lätta att applicera berättar William.

Dr.-Barbara-Sturm-Sun-Drops-SPF-50_webb

Dr Barbara Strum SPF 50 är perfekt att använda som komplement till din dagliga hudvårdsrutin efter att du applicerat din dagcreme. Den är riktigt dryg, två till tre droppar räcker gott och väl till hela ansiktet och halsen. Pris 1470 kr.

evy-daily-defence-face-mousse-spf50_webb

Evy Daily Defense gör oslagbara produkter för både stora och små och deras Daily Defense Face Mousse finns i både SPF 30 och 50 och smälter direkt in i huden. Den fungerar perfekt som en vanlig dagkräm då den ger optimalt med fukt under hela dagen. Däremot, om du ska använda den som enbart solskydd ska du inte glömma att bättra på under dagen. Pris 119 kr.

Mimikita _webb

Mister eller spray med SPF är smidiga och lätta att applicera. Tänk på att applicera ordentligt och det skadar aldrig att arbeta in produkten med händerna för att undvika att missa något område. Två kanonfina mister för kroppen är
Mimitika SPF 30 Sunscreen Body Spray, 129 kr & Respire Natural & Mineral Sun Spray SPF 50, 289 kr.

Biotherm _webb

Biotherm ligger i framkant när det kommer till att tänka på miljön och hållbarhet med produkter som använder mindre plast och vattenvänliga ingredienser. Är miljön viktig för dig när du badar är det här solskyddet för dig.
Waterlover Hydrating Sun Milk SPF 30, 295 kr.

AU-Watermelon-no_grande_webb1

En produkt som ger ett snyggt glow och som samtidigt återfuktar ordentligt när solen inte är så stark är
Balibodys Watermelon Tanning Oil SPF 15. Den lämnar dig solkysst och doftar ljuvligt. 279 kr.

Moroccanoil-Protect-Prevent-Spray-160ml_webb

Håret glömmer vi ofta bort att skydda.
Moroccanoil Protect & Prevent Spray vårdar och skyddar håret på samma gång och är lätt att bära med sig i strandväskan. Pris 255.

kerastase-soleil-plegeset-shampoo-250ml-huile-sirene-150ml_webb

Vill du ge håret lite extra kärlek på stranden eller när du kommit därifrån finns två perfekta produkter.
Kérastase Soleil Bain Aprés-Soleil reparerar och stärker håret och är en riktig after sun boost.
Kérastase Soleil Huile Sirene Leave är en annan bra produkt som skyddar och ger dig en snygg beach-look. Pris 257 kr respektive 239 kr.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: