Bröllop på vackra Skansen

Den 15:de juni hålls, för tionde året i rad, Drop in-bröllop på Skansen. Par från hela Sverige kommer för att gifta sig med sin stora kärlek eller förnya sina bröllopslöften på ett sommarvackert Skansen.

Drop in-bröllop blev en succé redan vid starten för tio år sedan och har nu blivit något av en fin sommartradition. Att vigas på detta sätt tilltalar väldigt många. Kanske är det miljön och kanske att det är enkelt och billigt. Det krävs nästan inga förberedelser, allt man behöver är legitimation och giltig hindersprövning. På plats finns även florister, makeup-artister, nagelstylist, ombytestält, vittnen, fotografer, champagnebar och mycket mer.

drop_in_brollop_blomforsaljning_20180609_Maria_Hellqvist_WEBB_730

Kom som ni är!

Kl 10 öppnar entrén och ofta ringlar köerna sig långa utanför ett av Stockholms främsta besöksmål. Inget bröllopspar är det andra likt och det är stor variation i både ålder och klädsel. Kostym, jeans, brudklänning, folkdräkt, högklackat eller gummistövlar. Här får man gifta sig precis som man är och vill! Uppe på Tingsvallen står vita tält redo med vigselförrättare och vittnen. I ett av tälten kan man byta om, i ett annat fixa makeup, hår eller naglar och i marknadsbodarna finns både smycken och blommor att köpa.

drop_in_brollop_SVT_par_crop_20180609_Maria_Hellqvist_WEBB_730

Ceremonin

Vigselceremonin tar omkring 10 minuter och det blir en personlig stund tillsammans med vigselförrättare och vittnen. Sedan fortsätter firandet: man kan välja en låt ur bröllopsrepertoaren i musiktältet, ta ett glas champagne i baren eller äta sin bröllopsmiddag på någon av Skansens restauranger.

drop_in_brollop_pojkar_20180609_Maria_Hellqvist_WEBB_730

I väntan på vigsel

När hundratals par ska vigas kan det bli lite väntetid. Medan man väntar på sin tur kan man binda en björklövskrans med hjälp av skickliga kransbindare, låta en nagelstylist fixa naglarna och bli sminkad av make up-artister som finns på plats. Barnen kan roa sig med Inte-stöta-marken-bana, ansiktsmålning och hoppa i höstack. Det blir också underhållning av Lill-Skansenteatern och Vandringsorkestern.

drop_in_brollop_champagnebar2_20180609_Maria_Hellqvist_WEBB_730

När och hur?

Bröllopsentrén är öppen kl 10-15 och vigslarna pågår till dess att alla som kommit in blivit vigda. Det enda man behöver ta med är legitimation, giltig hindersprövning (2 papper) och för kyrklig vigsel även ett medlemsbevis från hemförsamlingen. En hindersprövning tar ca två till tre veckor. Både borgerliga och kyrkliga vigselförrättare samt vittnen finns på plats. Ceremonin tar cirka 10 minuter och äger rum på Tingsvallen’ den stora gräsplanen nära Bollnästorget.


Läs mer här om Drop in-bröllop på Skansen


TÄVLING: Vinn en Drop in-vigsel på Skansen och en bröllopsnatt på Hotell Hasselbacken

 

 

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: