Ett riktigt sommarbröllop med Oslofjorden som bakgrund

Brudpar bjuder till sommarbröllop

Mari och Mads ville ha ett personligt, avslappnat och färgglatt sommarbröllop på Nesodden. Bra planering gjorde drömmen till verklighet! Få alla tips serverade på ett färgglatt silverfat!

Text: Redaktionen Foto: Lieben Foto
Annons
AoB_Instagram_Artikkel_og_Kategori

Hur friade ni till varandra?

Jag var höggravid med vårt första barn och hade önskat mig en kamera tills att bebisen skulle komma. En eftermiddag kom Mads hem och sa att han köpt en kamera, men att det hade varit trevligt att lämna över den någon annanstans än hemma i soffan.

Mari var lite motvillig då det var ganska kallt ute och de körde upp till en utsiktsplats i Holmenkollen. Plötsligt gick Mads ner på knä och den lilla asken han höll fram var för liten för en kamera. Det var mörkt och stjärnklart, och så romantiskt!

Jag blev först väldigt förvånad, men också otroligt rörd och glad – och sa såklart ”ja!” omedelbart. Som tur är känner Mads mig så väl att han hade köpt kameran också, som jag fick efteråt. Då var det ingen ”besvikelse” där heller.

Vilken typ av sommarbröllop ville ni ha?

Vi ville ha ett sommarbröllop på Nesodden som var både färgglatt och avslappnat där man kan sitta ute och prata till sent på kvällen. Och bara ha det riktigt trevligt! Vi ville ha möjlighet att sätta vår prägel på bröllopet och en lokal som gav möjlighet att hålla bröllop och middag på samma plats. Mari växte upp på Nesodden så Hellviktangen blev ett naturligt val för den stora dagen.

Brudpar och sommarbröllop

Vi ville ha ett riktigt sommarbröllop där man kunde sitta ute och småprata till sent på kvällen och bara ha det väldigt trevligt!

Bruden och brudgummen

Berätta om ert sommarbröllop

Jag började dagen tidigt, först hotellfrukost i Oslo innan det var smink och hår på Hellviktangen. Efter ett tag kom mina brudtärnor och gjorde sig i ordning tillsammans med mig. Därefter åt vi lunch ihop samtidigt som vi var spända på allt som skulle hända. I Oslo gjorde Mads i ordning sig hemma innan han och gästerna reste över fjorden med en båt som vi hyrt för tillfället.

Det var strålande väder och bra stämning på båten med drinkar och musik. När båten kom i land gick gästerna för att hitta sin platser för bröllopet som skulle äga rum utomhus vid vattnet. Fotografen var med på båtturen, men hann också komma förbi Mari för några bilder innan bröllopet bröjade.

Hur blev ert sommarbröllop?

Bröllopet var otroligt fint med strålande sol och Oslofjorden som bakgrund. Efter bröllopet tog vi gruppbilder på oss själva med alla gäster innan det var dags för bröllopstårta, bubbel och mingel.

Vi är glada att vi valde att äta bröllopstårtan innan middagen. Gästerna skulle säkert då vara lite småsugna efter vigseln och vad är inte mer perfekt än bröllopstårta och bubbel i solen!

När gästerna hade ätit tårta gjorde två av våra vänner ett gästbingo, medan vi fotade med familj och brudfölje. På så sätt blev det inget tråkigt uppehåll för gästerna trots att vi var upptagna med fotografering.

Bröllopsfesten

Vi åt tre rättersmiddag och det var så skönt att sitta ute och äta, lyssna på de fantastiska talen och njuta av kvällen medan vi såg solen sakta gå ner över vattnet. Mot slutet av middagen hade några av gästerna ordnat ”skoleken”, som blev en rolig avslutning på middagen.

Innan vi gick över till festen dansade vi brudvals ute på gräset i skymningen med alla gäster runt omkring oss som höll i var sitt tomtebloss. Det var en väldigt fin och romantisk stund.

Efter dansen var det kaffe, kakor och fest! Mari bytte till en klänning som var lättare att dansa i och Mads hade slängt av sig kavajen för länge sedan.

Vid midnatt hade vi korv som nattamat vilket var uppskattat och snabbt gick åt! Med påfyllning i magen fortsatte vi tills dansgolvet stängde. Det var ett underbart sommarbröllop fylld med många härliga stunder med vänner och familj.

Senare på kvällen riggade Mads plötsligt upp en mikrofon, högtalare och gitarr! Alla gäster samlade sig framför honom och det visade sig att han hade skrivit en låt till mig. Jag blev verkligen förvånad, det var en otroligt fin text och väldigt rörande.

Vackert brudpar som ser varandra i ögonen

Tips: Ordna gästbingo medan du tar bröllopsbilder! Då har gästerna något att göra.

— Bruden och brudgummen

Hur mycket tid lade ni på att planera?

Vi bestämde oss för att ha sommarbröllop på Nesodden och lokalen var bokad runt 1,5 år i förväg. Redan då var två av helgerna i augusti upptagna, så vi är väldigt glada att vi var tidigt ute så vi fick en av helgerna vi ville ha. Vi började den ”riktiga” planeringen ungefär 8-9 månader innan bröllopet.

Var fick ni inspiration till ert sommarbröllop?

Brudparet är båda färgglada människor och med Maris koppling till Nesodden, kom de överens om att de skulle ha ett färgglatt sommarbröllop just här. Mari la många timmar på Pinterest, Instagram och olika utländska bröllopsbloggar för att få inspiration. Till sist landade de på ett citrusinspirerat bröllopstema med clementiner som placeringskort.

Färgglad dukning till sommarbröllop

Vad gjorde ni för att göra ert sommarbröllop speciellt?

Så fort vi hittade ett tema och en färgpalett vi gillade var det mycket lättare att se mer specifikt hur vi ville att dekorationen skulle vara. Mari visade inspirationsbilder till floristen som stod för mycket av dekorationerna på bröllopet. På så sätt blev det lättare att förmedla det vi tänkt oss.

Vi ville också att gästerna skulle ha det revligt, att det skulle vara en avslappnad atmosfär och ingen ”dödtid” på bröllopet. Därför hade vi ”gästbingo” mellan bröllop och middag, och kort som gästerna kunde skriva en hälsning till brudparet under middagen.

Gästbingon var ett bra sätt att få gästerna att lära känna varandra bättre. Det var väldigt roligt att läsa alla kort som gästerna hade skrivit till oss dagen efter.

Eftersom vi ville ha ett riktigt sommarbröllop bestämde vi oss för att dansa brudvalsen utomhus och vi höll tummarna för att det inte skulle regna. Det var mörkt ute så vi hade köpt tomtebloss som vi bad gästerna tända medan de stod i ring runt oss ute på gräset.

Så fort tomteblossen var tända kom musiken och vi började dansa. Det var helt magiskt!

Brudpar dansar brudvals omgiven av gäster med tomtebloss

Så fort tomteblossen var tända kom musiken och vi började dansa. Det var helt magiskt!

Bruden och brudgummen

Hur många gäster hade ni?

86 gäster. Det var en bra blandning av familj och vänner från när och fjärran.

Har ni varit oense under planeringen?

Mads var för det mesta entusiastisk över Maris förslag, så då gick över lag. Även om vi tyckte lite olika några gånger.

Brudpar med bröllopsgäster på ett riktigt sommarbröllop

Blev ert sommarbröllop som ni hade tänkt er?

Ja, om inte bättre! Det var ett färgglatt sommarbröllop och precis som vi tänkt oss! Vi var väldigt oroliga för att det skulle regna och att vi var tvungna att flytta allt inomhus, men som tur var klarade vi oss. Efter att ha planerat så mycket i förväg var det väldigt skönt att släppa allt och bara njuta av den underbara dagen från morgon till kväll.

Vid en av pauserna under middagen smög vi iväg med fotografen och tog lite bilder på bara oss två. Det var väldigt skönt att komma iväg lite och bara vara vi.

Fargerikt bryllup Nesodden

Bruden och brudgummen

Finns det något ni skulle göra annorlunda?

Vi är väldigt nöjda med dagen! Om något så kanske att ta några dagar ledigt innan bröllopet där vi inte tänker på bröllopsplaneringen. Mer för att vara ordentligt utvilade inför bröllopet.

Vilket var det bästa ögonblicket?

Vigseln ute vid vattnet var otroligt fint, solen sken och allt klaffade! Vi hade också en fantastiskt bra vigselförrättare som hade lagt ner mycket tid på vigseltalet. Det gjorde att hela ceremonin blev väldigt fin och personlig. Dessutom var brudvalsen med alla gäster som stod runt oss med tomtebloss något vi kommer att minnas länge, det var stämningsfullt.

Brudpar håller om varandra

Vilka är era bästa tips till blivande brudpar?

Tänk på vem du är, hitta din stil och kör på det! Vi är glada att vi körde på det vi tycker är fint och inte nödvändigtvis det som var ”inne” när vi gifte oss. Och bestäm tidigt vad som är viktigt för dig och inte lika viktigt. Kom också ihåg att du måste vara ute i tid och boka många saker tidigt, så att du får den lokal eller den fotograf du vill ha.

Vad är ni mest glada över såhär efteråt?

Att vi vågade planera för så mycket av dagen utomhus. Det var verkligen tur med det fina vädret vi fick – det bidrog till att det blev ett sommarbröllop som vi drömt om. Vi är också väldigt glada att vi lagt ner lite extra arbete på detaljerna, det gjorde att vi fick rätt känsla.

Sist men inte minst; att vi hade en fotograf som var med hela dagen. Vi uppskattar verkligen att kunna titta på bilderna från dagen nu i efterhand. Dagen gick så fort så det är skönt att ha alla bilder att se tillbaka på.

Brudvalsen med alla gäster som stod runt oss med tomtebloss är något vi kommer minnas länge! Det var verkligen stämningsfullt!

Bruden och brudgummen

Brudparet leker skoleken

Gav ni varandra en morgongåva?

Dagen före bröllopet fick Mari örhängena som hon bar på bröllopet, så det var en morgongåva i förskott. Örhängena matchar ett halsband hon fått av Mads på deras femårsdag, så det var väldigt fint att få örhängen som passade.

Mari hade tänkt köpa en särskild klocka till Mads som hon visste att han ville ha, men glömde det…! Den gick bara att beställa på nätet och det glömde hon tyvärr bort mitt i planeringen. Han får en extra fin present till bröllopsdagen istället.

Hur hittade du bröllopsklänningen?

Redan från början visste jag att jag inte ville ha en traditionell vit bröllopsklänning. Jag provade några för att vara säker, men de kändes inte riktigt som jag. Eftersom jag är väldigt förtjust i färger och letade jag mycket efter brudklänningar med färgdetaljer på nätet och Pinterest.

Till slut hittade jag klänningen «Heartleaf» från Willow by Watters och föll direkt! Jag visste helt enkelt att det här är klänningen och efter det fanns det ingen annan. Jag kollade upp vilka brudbutiker som hade märket och såg att Kristins brudsalong i Oslo var en av dem. Där jag fick prova klänningen och beställde den direkt!

Jag är väldigt förtjust i färger och letade efter bröllopsklänningar med färgdetaljer på nätet och Pinterest.

Bruden

Har ni varit på smekmånad?

Tyvärr har vi inte varit på vår smekmånad än. Vi drömmer om en lång resa till Island, San Francisco och Hawaii. Men det kräver lite planering och nu har vi plötsligt två barn. Vi hade tänkt att åka på en romantisk semester utan barn nästa sommar.

Under tiden kan vi dagdrömma om alla underbara platser som väntar på oss där ute!

Brudpar bjuder till sommarbröllop

Bröllopslista

Brudens klänning, skor och smycken

Brudgummens outfit

 • Kostym från Atelier Munro, skräddarsydd av Ferner Jacobsen.
 • Skor från Dahlin.
 • Slips med tryck från Rifle Paper Co., köpt på Etsy

Ringar
Guldringar från Thune. Vi träffades på Valdresekspressen på Alla hjärtans dag 2014 så i ringarna graverade vi ”Valdressekspressen 14.02.14”.

Hår & smink:
Av Monica Nørsterud

Festlokal
Hellviktangen konstcafé

Tårta
Julijako tårtor

Blommor
Florist Kirsten Westergaard

Brudens blomsterbukett

Dekoration och blommor

 • Placeringskort gjorda av mandariner, pärlstift (köpta på Panduro) och ark i grön kartong (köpt på ark bokhandel). Vi klippte ut 86 blad från de gröna kartongarken, skrev gästernas namn med guldpenna på bladen och fäste till sist ett blad i taget på varje mandarin med säkerhetsnålar
 • Guldkorthållare till bordsnumren inköpta på Etsy.
 • Rosa vintage-glas för bubbel som vi serverade på minglet mellan bröllop och middag hyrda av Table Tales.
 • Tomtebloss för alla gäster köpta från Svea Fyrverkerier.
 • Florist var Kirsten Westergaard.
 • Eftersom vi heter Mari och Mads köpte vi massa M&M som till skålar runt om i rummet. Nästan allt försvann!
 • Alla gäster fick såpbubblor (köpta på Ark) att blåsa på brudparet efter vigseln.
 • Vi hade två korgar med blomblad som vi skickade runt efter vigseln så att gästerna kunde kasta dem när vi gick ner för gången och ut från bröllopet.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: