Stay in Pink – i Clarion Hotel Amarantens Rosa Rum!

Malin Svantesdotter // malin@alltombrollop.com Foto: Silvia Adlesic Holmgren

I veckan lanserades #RosaRummet hos Clarion Hotel Amaranten – ett standardrum som inretts till förmån för Bröstcancerförbundet.

Tillsammans med inredningsbyrån Ginst Interiör, har de förvandlat ett av standardrummen till en rosa dröm. Detta betyder att man nu har möjlighet att checka in bland stilfull design i färgens alla nyanser – och 100 kronor per natt går till Bröstcancerförbundets arbete.

Clarion Hotel Amaranten har sedan den första oktober i år tydligt visat omvärlden att de slår ett slag för rosa oktober. Inte nog med att du kan köpa ditt rosa band i deras reception och skänka pengar till deras egna insamling utan nu kan du även checka in i ett rosa rum under resten av året och 2020. För varje natt en gäst checkar in på detta hotellrum skänker Clarion Hotel Amaranten oavkortat 100 kronor till Bröstcancerförbundet och deras arbete mot visionen, ingen ska drabbas av bröstcancer.

Clarion-amaranten-rosa-rummet

– Att vi punktmarkerar årets bröstcancermånad, oktober, genom små men ack så viktiga initiativ som att all personal bär rosa bandet är en självklarhet för oss på Amaranten. Men att äntligen få presentera vårt helt unika projekt rosa rummet som bidrar till insamling och kunskapsspridning året om, känns oerhört stort. Tänk om alla hotell hade ett rosa rum.. Vilken skillnad vi skulle kunna göra tillsammans! säger Ulf Cato, VD, Clarion Hotel Amaranten.

Instagramvänligt rosa rum

Det är ett av hotellets standardrum som man tillsammans med inredningsbyrån Ginst Interiör valt att göra om till en rosa dröm. Det är olika typer av exklusiva rosa nyanser som pryder både väggar och detaljer och förutom det goda syftet har det även blivit ett av hotellets mest instagramvänliga rum.

Rosa-rummet-clarion-hotel

– Vi är så otroligt tacksamma för att Clarion Hotel Amaranten har skapat det rosa rummet till förmån för Bröstcancerförbundet. Genom bidrag från detta kommer vi kunna finansiera patientnära bröstcancerforskning, ge stöd och rehabilitering till drabbade och driva opinion. Det behövs eftersom bröstcancer är den vanligaste formen av cancer hos kvinnor i Sverige och varje timme får en kvinna diagnosen säger Marit Jenset, Generalsekreterare på Bröstcancerförbundet

Rosa-rummet-clarion-amaranten

Konstverket ”Lost for Words No1” av Zena Holloway som pryder den stora väggen i rosa rummet är kurerad av Per Olsson på galleri Uponwalls och 1000 kronor per sålt verk går direkt till Bröstcancerförbundet.

Du bokar rummet på
Clarionamaranten.se

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: