Sugen på kunglig bröllopstårta?

Text: Redaktionen. Bild: Bröllopstårta från The Cake Parlour.

För 33 år sedan gifte sig prins Charles och Diana. Nu har en bit av parets bröllopstårta sålts på auktion.

En julidag år 1981 gifte sig det brittiska kronprinsparet Charles och Diana. Nu 33 år efter bröllopsdagen har en bit av parets bröllopstårta sålts på en onlineauktion av Nate D. Sanders Auctions i Los Angelses. Priset landade på nästan 10 000 kr.

I England är det tradition att bröllopsgästerna tar med sig tårtan hem. Tårtorna är gjorda för att hålla under en lång tid och gästerna får en bit av sötsaken paketerad i papper, tillsammans med en hälsning. Ofta skickar brudparet även en bit tårta till de vänner som var inbjudna men inte kunde närvara på bröllopet. Det är också vanligt att brudparet själva sparar den översta delen av våningstårtan för att avnjuta på den första bröllopsdagen.

Tårtbiten från kungabröllopet, som nu fått en ny lycklig ägare, var inslagen i samma vaxpapper och låg i samma kartong som den blivit förpackad i på bröllopsdagen. I kartongen fanns även ett monogram med bokstäverna C och D samt ett hälsningskort från brudparet.

Sugen på att smaka?

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: