Ta en ”ta-hand-om-dig-själv-semester”

Av: Ronja Willners

Bröllopsplaneringen brukar ta på krafterna, så hitta ditt sätt att koppla av på. Här tipsar vi om 5 olika sätt och aktiviteter som hjälper dig att ta dig tiden att komma bort från stress och alla måsten.

Digital detox

Kollar du ständigt Instagram, sms:ar och kollar mailen? Då kanske det är dags för en digital detox. Det kanske låter jobbigt, men att resa iväg och ta en hel helg ifrån den tekniska världen är något vi alla borde göra då och då. Och när passar det väl bättre att ta en tripp med din blivande än i planeringskaoset för att komma ifrån stressen för en stund. Let’s go och lämna alla teknikprylar hemma!

Ta dig ut i naturen

Vem blir inte avslappnad av en promenad längs stranden, en kväll i solnedgången med vågornas brus eller plocka bär och svamp under skogspromenaden? Vi vet ofta vilka aktiviteter som får oss att bli avslappnade, men tiden räcker inte alltid till. Vetenskapen har bevisat att naturen faktiskt har en lugnande verkan på människan, så ta dig tid en gång i veckan att ta dig ut i naturen. En halvtimme eller timme spelar ingen roll, det viktiga är att sortera bort stressen under din egentid.

tahand2

Ta en kurs i Qigong

Regelbunden övning av qigong är förknippat med att läka kroppen och är ett kraftfullt sätt att få tillbaka energi i kroppen. Det hjälper dig att lösa upp spänningar och blockeringar samt att mjuka upp musklerna i kroppen med hjälp av din kroppshållning, rörelse och andning.

Njut av en heldag på spa

Ingen tackar väl nej till varma pooler, olika behandlingar och goda dofter. Ta en romantisk weekend med din blivande, en avkopplande helg med med vännerna, eller en stund helt för dig själv.

Meditera mera

Meditation ger en lugn, koncentration och energi i en stressig vardag och uppmuntrar till en hälsosam livsstil. Ta dig tiden till att utöva det i 10-30 minuter om dagen för att gå in i dig själv eller stänga ute stress och oroligheter.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: