Ta er tillbaka till klassikernas tid!

Malin Svantesdotter // malin@alltombrollop.com

Delar ni ett gemensamt filmintresse? Kombinera med en weekend och bege er in i filmens förtrollade värld på Hotel Noble House i Malmö.

Under utvalda datum under våren öppnas den intima och mysiga biosalongen upp och tar er tillbaka till klassikernas tid. Tillsammans med Malmöprofilen Caroline Vass vill hotellet leverera en helhetsupplevelse med mat, bubbel och biovisning av noga utvalda filmklassiker.

Klubb-Play

Under våren är det premiär för Klubb Play – en exklusiv bioklubb.

– Vi vill att vårt hotell ska vara mer än ett hotell. Det ska vara en levande mötesplats. Vi vill också bidra till att det händer roliga saker i Malmö. Därför är det inte ett stort steg att öppna upp vår mysiga biosalong där vi hoppas att fler kan få njuta av filmens förtrollade värld, säger Anna Olsén, Marknadschef på HKC Hotels.

Hotel Noble House – med inspiration från filmens värld

Hotel Noble House har fått sitt namn från James Clavells bestseller från 1982 (hotellet öppnade 1986) som utspelar sig i 60-talets Hong Kong. Grundarna av hotellet lär ha velat skapa ett hotell som andades internationell lyx – där miljöerna från Hong Kongs många lyxhotell ska ha varit förebilden.

Noble-house-malmo

Den intima och mysiga biosalongen PLAY på
Hotel Noble House.

Filmscener som inspiration

Mycket har hänt sedan 80-talet och det där med Hong Kong-flärd är inte längre en ledstjärna man jobbar efter. Att däremot ha miljöer från böcker eller filmer som inspiration är något man håller fast vid. Lina Östlundh som är ansvarig för hotellets design och inredning är dessutom filmscenograf i botten och när hon skapar nya hotellmiljöer försöker hon alltid ha filmscener som inspiration.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: