Tänk på detta när du väljer bröllopsskor

Att välja rätt bröllopsskor är nästan lika viktigt som att välja rätt brudklänning. Men hur i hela friden gör man? Här är en guide till vad du ska tänka på när du väljer brudskor.

Text: Caroline Vistung Foto: Unsplash

Att ha bra och bekväma bröllopsskor är a och o på den stora dagen. Det är skor som du ska bära hela dagen, från det att du går längs altargången, när du blir fotograferad och inte minst i dansens virvlar!

När du väljer skor inför bröllopsdagen är det därför klokt att inte bara tänka på skornas estetik. Tänk också på komforten.

Här är sex bra tips när du letar efter bröllopsskor!

Säg ”Ja” till det bekväma

Du kanske lägger mycket tid på att leta efter dom perfekta bröllopsskorna? En stor del av denna tid bör du istället ägna åt att hitta skor som är bekväma att gå i. Marit Kaper jobbar i bröllopsbutiken Diin Brud og Selskap. Hon menar att det viktigaste med en brudsko är att den är bekväm.

– Välj inte för höga klackar, utan brudskor som du kan ha på dig en hel dag utan problem, understryker hon.

Skor från Jimmy Choo

Falla pladask

Att välja en platt sko måste inte alls ske på bekostnad av stil! Skor från Jimmy Choo från Net-a-porter.com.

2. Dubbelt upp!

Hurra, äntligen en anledning till att unna sig två par skor till! På bröllopsdagen är det helt okej att använda två par bröllopsskor säger Marit Kaper.

– Du kan ha ett par till kyrkan och ett annat par på själva festen. Men kom ihåg att skorna ska ha lika hög klack! Detta är viktigt att tänka på så att dom matchar längden på din klänning, förklarar Marit.

Win-win: Ändra stilen på din bröllopsoutfit genom att välja två par skor – och få samtidigt en bekvämare dag! Rosa skor med snörning från Magda Butrym och vita pumps med pärlor från Jimmy Choo, båda på Mytheresa.com.

Tänk på klackhöjden när du väljer bröllopsskor – den måste matcha längden på bröllopsklänningen!

Marit Kaper

3. Gå in brudskorna

Alla vet hur ett litet skavsår kan påverka humöret! Detta får inte hända på bröllopsdagen.

Därför ska du alltid gå in brudskorna innan själva bröllopsdagen, så att lädret mjuknar och anpassar sig till din fot.

En bonuseffekt av att gå in skorna är att du kommer att se fab ut i dom på bröllopsdagen – och du kommer också att bemästra en dans eller två under kvällen.

Så keep up the good work och låtsas att vardagsrummet är gestgolvet. Övning ger färdighet!

Och du, lägg ett par plåster i väskan för säkerhets skull.

4. Ssssplurge!

Marit Kaper blir omedelbart vår favorit när hon säger att det kan vara idé att tänka utanför ramarna för traditionella skor – kanske kan du till och med unna dig ett riktigt lyxigt par till den stora dagen.

– Många satsar hellre på lite dyrare festskor till bröllop, snarare än att gå på dom klassiska bröllopsskorna. Dom kan till exempel vara från kända märken som Louis Vuitton och Christian Louboutin, säger hon.

På så sätt kan du använda skorna vid fler gånger efter bröllopet – och därför är ett sådant par en bättre investering än ett par typiska brudskor som du aldrig kommer att ha på dig igen!

Sko till brud från Jimmy Choo

Glittrande idé: Vi gillar tanken på att unna sig ett par lyxiga skor till bröllopsdagen! Foto: Gavin Allanwood / Unsplash

5. Hellre för stora än för små

Ett inte fullt så sexigt tips – men ändå lika viktigt! Lägg all stolthet du känner över din skostorlek åt sidan, och välj hellre ett par som har liiite extra utrymme.

Tonje Jansson jobbar som butikschef i Christiane Brudesalong och rekommenderar rymliga bröllopsskor. Anledningen är att fötterna ofta kan svullna under dagen, särskilt om du planerar ett sommarbröllop, lite drinkar och massor av aktiviteter!

Tonje rekommenderar också att ha två par bröllopsskor på bröllopsdagen. Hon lägger särskild vikt vid att skorna är bekväma och sköna. Note to self, tjejer!

6. Askungen-effekten

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att bröllopsdagen är din stora dag. Du är bruden och det är viktigt att välja skor som får dig att känna dig som en prinsessa!

Det är inte någon hemlighet att vi tjejer ofta har ett speciellt förhållande till skor. Fundera innan du bestämmer dig, för när du väl hittar den perfekta bröllopsskon och tar på dig den – då är det magiskt 🙂

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: