Dekorera ett bohemiskt bröllop

Foto Malin Norlén

Låsta Säteri ligger mitt i Sörmlands hjärta med historiska anor. Förr kallades Låsta Säteri för Drottning Kristinas jaktslott då hon ofta besökte säteriet när hon var ute på landsbygden för jakt och avkoppling. Anna Experten Wallin-Sjögren visar hur ni kan dekorera och duka ett vackert bohemiskt bröllop.

Tänk på hur du placerar din brudbåge.

Det är viktigt att bågen inte står i direkt solljus, försök placera läget för vigselplatsen där det finns skugga så att inte brudparet behöver kisa och rynka ihop ansiktet som man gärna gör vid mycket sol. Du underlättar även för fotografen om du arrangerar vigselplatsen vid skugga.

Använd luftigt tyll tyg till brudbågen och arrangera den osymmetriskt och luftigt för att skapa en bohemisk look. Det är fint att blanda med grönt från buskar och annat grönska för en fyllig känsla. Pampasgräs, och vass är både skirt, ger textur och fyller ut på ett bra och fint sätt och ger pricken över i:t. Blommor väljer ni lämpligast efter säsong antingen handplockade ängsblommor eller vad som för säsongen är finast och mest hållbart.

Jobbat med olika höjd, nivåer och dekorationskluster vid brudbågen. På loppisar kan du göra fina fynd till dekor med rustika urnor, lite slitna lyktor och liknande.

Brudbåge_WEBB

Fotograf MySpecialDay Photography

Brudbåge två_webb

Fotograf MySpecialDay Photography

Använd omaka tallrikar.

Vi använt oss av begagnade omaka tallrikar från Låsta Gårdshotell men höll oss till färgtemat blått och vitt för att skapa en enhetlig röd tråd vid festlogens dukning. Omaka bord kan man med fördel lägga naturfärgade dukar på för att det inte ska kännas allt för brokigt och ge ett lugn. För att återknyta till sitt färgtema jobbar du med dekorationsdetaljer och kanske en rustik och lantlig löpare som du använder i färgtemat för ert bröllop.

Att visa uppskattning i form av små gåvor till vardera gäst är en fin och mycket gammal gest och kan göras på lite olika sätt. Ett exempel kan vara att använda små askar som placeras vid varje kuvert och som kan innehålla brudparets favorit godis.

Dukning_webb

malin_webb

Fotograf MySpecialDay Photography

MSD dukning 3

Fotograf MySpecialDay Photography

Msd_present_webb

Fotograf MySpecialDay Photography

Använd gamla mjölkkartonger för att skapa vackra vaser

Ett tips är att spara på sina diskade mjölkkartonger, de är ju anpassade för att hålla vätska i sig.

Att plocka fallna lillfingertjocka grenar under hösten går fort, se till att de är torra och ganska raka innan du börjar pyssla. Pinnarna kan man därefter klippa till lagom långa och limma på mjölkkartongerna En gummisnodd eller liknande kan hålla ihop pinnarna och fixera dem tills det torkat ordentligt. Därefter kan de dekoreras efter eget tycke med spets, snöre eller fina band annars är de fina som de är.

När det sen är dags att göra sin blomsteruppsättning är det bara att mäta ut hur stor kartongens vaxade insida är. Därefter skära ut anpassade bitar av grön oasis och lägga i för att arrangera sina blomster. Ett roligt pyssel för både stora som små och som bör påbörjas i god tid innan då det tar ett litet tag att göra dem.

Dukning två_webb

Fotograf Malin Norlèn

Arbeta med naturliga, lite grövre, material vid dukningen och dekor

Grova skivor av höstens nersågade träd är något man kan be och få bitar av (att tänka på är att Ek är svårare att såga i än många andra träslag) .Om du får tag i färsk trä som behöver torka först, försök att i så fall till att de helst är 50 cm till en meter långa bitar som får torka långsamt i tex en plastsäck så att bitarna inte spricker när de sedan blir uppsågade. När ni sågar upp dessa är det fint om de har bark kvar på sina ställen. De kan sågas upp i olika tjocklek beroende på vad ni ska använda dem till, men såga inte för tunt då de lätt förlorar den rustika känslan .

Dukning tre_webb

Fotograf Malin Norlèn

Dekoation fyra_webb

Fotograf Malin Norlèn

Sweets

Låt dessetbordet gå i samma tema som resterande av dekorationen. Bygg på olika höjder och använd fat av trämatrial. Duka upp med blandade sötsaker så blir dessertbordet komplett.

Dessertbord_webb

Dessertbord två_webb

Fotograf MySpecialDay Photography

Våga leka med brudbuketten.

För att följa känslan av rustik och bohemiskt tema så är bukettens design mer som en handplockad bukett.
Om man vill göra sin egen brudbukett så rekommenderar vi att öva lite innan så du får en känsla för hur mycket av allt material som behövs. Det går oftast åt mer än vad man tror och speciellt det du fyller ut med.
Beroende på årstid och om det ens går att plocka eget material, så är det en god idé att satsa på en del grönt.Det går att tjäna en del pengarpå om det går att plocka en del grönt själv och kanske komplettera med lite köpt grönska.
Blanda gärna din bukett med torkade sädesslag, olika grässorter och vassplymer, trendigt just nu är pampasgräs i olika utförande. Dock är det ganska dyrt och vanligt vass är jättefint det med.
Om ni tänker att ni vill använda tistlar i buketten är det värt att ha köpta tistlar som inte gör dig illa, undvik dem du hittar i dikeskanten.
Stora nejlikor är hållbara och är fina hela bröllopsdagen även om det inte får så mycket vatten. Komplettera med dina favoritblommor och helst blommor efter säsong om du vill ha en hållbar bukett.

En bukett som denna där du håller i blommornas stjälkar, som är skaftet till buketten, är alltid som finast i början och kommer efter ett tag att sloka. Glöm därför inte att ha med en vas med vatten och lite näring i under middagen. Använd även gärna en portabel plastbägare med vatten när ni transporteras till och från fotografering vid behov.

blommor_malin två_webb

Fotograf Malin Norlèn

blommor_malin_webb

Fotograf Malin Norlèn

corsage_malin_webb

Fotograf Malin Norlèn

hårkrona_malin_webb

Brudens krona är gjord i returmaterial av designer Viveka Gren. Är man lite pysslig kan man säkert hitta på något eget personligt av loppisfynd eller annat returmaterial, bara fantasin sätter gränsen. Fotograf Malin Norlèn

Anna Wallin-Sjögren på White Bride Weddingplanner & Event Design är dipl. koordinator, bröllopsplanerare och event manager samt dipl. florist. Anna har arrangerat och planerat bröllop och event sedan mitten av 1990-talet och utbildade sig tidigt inom tillskärning, design & sömnad. Att måttanpassa och skräddarsy högtidskläder, till fest och bröllop började Anna med redan i slutet av 1980-talet. Hon har ett stort intresse för våra historiska epoker, som gjort att hon även syr dräkter efter historiska originalmönster.

Läs mer om Anna på
white-bride.se


Whitebridewedding_webb

Fotograf: Elisabeth Danielsson-Emerald Weddings

Anna Wallin-Sjögren på White Bride Weddingplanner & Event Design gjorde tillsammans med sitt team gjort en inspirerande fotografering ute på landsbygden i en underbar festloge utanför Strängnäs.

Tack till Teamet bakom denna stylade fotografering:

Styling, planering, dekoration och dekor, White Bride weddingplanner & Event design

Fotograf, Malin Norlèn

Fotograf och Videograf, My SpecialDay Photography

MUA Emmelie, Beauty by W.B.

Hårstylist Belinda, Marbelli Event

backup & hårstylist för statistmodellerCarita, Leonik

Kostym och accessoarer, Östermalms Frack & Smoking

Herraccessoarer DAKO

Brudklänning, Bröllopsbutiken- The Wedding Shop

Florist, Melody Flowers

Brudens underkläder, Aviani

Brudens hårkrona och kimono, HALO Bridal by Vivika Gren

Chokladbitar, Elessario Choklad

Designade kakor och placeringskort, Sugar Cookie Lane

Tärnans kläder, och hårdekoration, Thimble And Heart

Location,Låsta Säteri och gårdshotell

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: