Thailand lockar igen

Av Redaktionen

Resesugna resenärer trötta på covid. Högsta trycket på Thailandresor på sju år!

Charterjätten Tui ser ett ”anmärkningsvärt högt bokningstryck” inför vintersäsongen med de högsta siffrorna för Thailandsresor på sju år. Det säger kommunikationschefen Adam Györki till DN.

Denna sommar kommer vi såklart få se mycket Svemester igen men så fort det går att resa utomlands kommer vi resa till solen igen. Kreta gick nu i vår ut stort i medier och förkunnade att alla var välkomna dit nu i sommar om de kunde visa om dokument på att de har tagit ett covidtest eller fått vaccin. Kanarieöarna har ju gått resa till, vilket många även har gjort.

Ving säger att de ser en stor ökning nu i till sommaren och TUI har nu alltså haft högsta trycket av bokningar till Tahiland i vinter på hela sju år.

Det gäller för resebolagen att vara ute och synas nu om de ska få bokningarna av alla resesugna svenskar då behovet att få resa är mycket stort och vill iväg.

Flera vaccinmottagningar i landet erbjuder covidtest för de som ska resa och vill ha intyg på att man inte har viruset. Testat kostar 1950 kronor och får endast tas om man är symtomfri.

Brudparen bokar både en kort ressa i år och en längre för 2022-2023 just nu.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: