The Dorchester – Lyx i London

Unna er en romantisk en-gång-i-livet weekend och ta in på fabulösa The Dorchester i London. Det här är ett ”home away from home”, ett lyxigt sådant.

The Dorchester slog upp portarna redan 1931 och är idag en av Londons uppskattade femstjärniga hotellklassiker. Med sitt Mayfair-läge vid vackra Hyde Park och med gångavstånd till stadens bästa shoppingområden så attraherar hotellet både turister liksom Londonborna själva – och kändisar. Glamourösa fester i hotellets vackra festlokaler tillhör vardagen här, liksom bröllop.

Klassisk service

Det här är ett hotell av den gamla skolan där hattprydda portierer hälsar dig välkommen och tar hand om dina väskor redan innan du hunnit stiga ut ur taxin. Innanför svängdörrarna väntar marmorklädda golv, sammetsklädda möbler och gulddetaljer. Du stiger in i en miljö som är ombonad men ändå modern, där man lyckats ta tillvara på hotellets urspungsdesign som härstammar från Art Deco-perioden.

Spatiösa rum

Rummen är mycket komfortabla och stora, både med svenska och London-mått mätt. Badrummen är gjorda i marmor och klassiska.

Afternoon Tea

Om du får välja ett ställe i London att intaga Afternoon Tea så är det på The Dorchester. Rykande hett te serveras ur silverkannor tillsammans med traditionella sandwiches, fluffiga scones, äkta clotted cream och hemmagjord jordgubbssylt. Den anrika engelska traditionen måste upplevas i ursprungslandet. Vårt tips är att välja beställa ett glas champagne till härligheten för en extra lyxig upplevelse. Tesalongen The Promenade tar er tillbaka till en svunnen tid med levande musik, vackert porslin och en oklanderlig service.

Rå om varandra

När shoppingrundan är klar så rekommenderar vi er att bara njuta tillsammans på hotellet. Innanför hotellets fyra väggar finner ni några av Londons mest trendiga faciliteter såsom ett nyrenoverat spa i art deco-anda, en av Alain Ducasses stjärnkrogar, välrenommerade The Grill och glamourösa China Tang bar.

Läs mer om hotellet här.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: