Tio tips för att planera ett litet men storslaget bröllop

Planera bröllop

Ett intimt utomhusbröllop behöver inte vara minimalistisk eller enkelt. Det är inte antal gäster som avgör ett bröllop. Större är inte alltid bättre. Satsa på kvalité och inte kvantitet. Här får du tio tips på hur ni kan planera ett storslaget men litet bröllop.

Text: Jacqueline Rov Foto: Unsplash

1. Välj plats med omsorg för ditt bröllop

Välj plats med omsorg när du planerar bröllop

Dags att planera bröllop? Bokar ni en vigselförrättare så kan hen komma till er och den plats ni vill viga er på. Välj en plats utomhus som ni antingen har emotionell anknytning till eller en plats där utsikten får bjuda på en show.

Varför inte uppe på ett tak med utsikt över staden? Då Sverige kan bjuda på regn och kyla även under en vacker sommardag kan det vara att föredra att hyra ett tält som backup samt att ha filtar redo till kvällen.

2. Planera dekoration för ditt bröllop

En av uppgifterna som toastmaster är att visa gästerna till bords.

Tänk på när du ska planera bröllop att allting blir festligare när man lägger ner omtanke på dekorationerna och gör det mer personligt. Vad symboliserar er som brudpar?

Utgå från färg och form och vad ni har för gemensamma intressen när du planerar. Blommor, ljus, små presenter till gästerna, trycksaker som går i samma tema som inbjudningarna. Låt de gå i samma stil som brudbukett och blommorna på borden.

3. Skapa stämning med blommor

Dekorerade stolar. Tänk på att skapa stämning när du ska planera alla detaljer för ditt bröllop.

Blommor och grönt både doftar gott och ger ett ombonat och romantiskt intryck. Att till exempel dekorera stolarna både vid vigseln och vid middagsborden är en fin detalj.

Ta med när du ska planera för ditt bröllop!

4. Mat och dryck på bröllop

Mat och dryck på bröllop

Eftersom att en stor del av bröllopet är själva middagen bör ni bjuda på det ni älskar att äta och dricka. Satsa på kvalité och inte på kvantitet. Vill ni även bjuda på en godisbuffé eller dessertbord är det klart ni ska göra det!

5. Planera alltid musik och happenings på bröllop

Planera musik och happenings på bröllop

Sätt stämningen med toner av en violinist eller bjud upp till allsång med ett band. Låt gästerna häpnas av en eldshow eller varför inte dansa tillsammans med en magdansös.

6. Planera er entré på bröllopet

Planera er entré på bröllopet

Planera entré med stil på ert bröllop. Vill ni åka med limousine, i en flashig sportbil eller landa i en helikopter! Gör det. Vill ni göra entré på en tandemcyckel gör då det.

7. Planera för att vakna i en hotellsvite efter bröllopet

Planera för att ta in på hotell både innan och efter bröllopet.

Ta in på hotell både innan och efter bröllopet. Njut av spa, lyxig frukost och varandra i en mysig miljö.

8. Put a ring on it

Vigselringar

Välj vigselringar ni vill bära för alltid. Skräddarsy de perfekta vigselringarna för er eller använd er av gammalt guld från en kär släkting för att göra era ringar ännu mer personliga.

9. Föreviga ert bröllop på film och foto

Brudpar som kysser varandra

Att kunna se tillbaka på sitt bröllop med både film och foto när minnet börjar blekna är väl investerat. Något för er att se tillbaka på när ni firar era årsdagar.

10. Överös med kärlek

Lycklig brud på sitt bröllop

Ibland kan det vara svårt att få fram sin kärlek i ord, speciellt under en sådan känslosam dag som på sin bröllopsdag. Så planera för det!

Ett tips är att be musikerna sjunga eller läsa några rader du skrivit till din partner, om du känner att det blir för känslosamt att säga det själv.

Att skriva ett morgonbrev med era löften till varandra, eller med en kärlekshälsning, att läsa medan ni gör er ordning på varsitt håll är också en uppskattad gest. Kan dock vara bra att då läsa brevet innan maskaran och sminket åker på ifall tårarna kommer.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: