Bröllopstips från bruden

Aimee delar sina bästa tips för planering av bröllop.

Råd baserade på egna upplevelser det allra bästa – och speciellt när det kommer till bröllop! Aimee Singer Hakaj delar med sig av sina insikter kring att planera sitt bröllop. Här är hennes planeringslista med råd och tips för bröllop.

Text: Aimee Singer Hakaj och redaktionen Foto: @annaolettevisuals
Annons
AoB_Instagram_Artikkel_og_Kategori

Tips för bröllop från bruden själv

Aimee Singer Hakaj gifte sig på Månefisken i Oslo sommaren 2020.

– Jag är ett riktigt planeringsfreak, men ville samtidigt ha ett bröllop som inte var för uppstyrt och stelt. Det finns ju inget färdigt recept på hur ett bröllop faktiskt måste vara, så i slutändan är det bara att skapa det utifrån hur man själv vill ha det, förklarar Aimee i en intervju med norska Allt om bröllop.

Aimee och hennes man hade inte själva varit gäster på ett bröllop tidigare, vilket gjorde dom öppna och kreativa i sin bröllopsplanering. Dessutom fick dom hantera både corona-restriktioner och en storm (!) – utan att detta satte käppar i hjulet för det förlovade paret.

Här delar hon med sig av tips för planering av bröllop – från brud till brud!

Tips för outfiten

Brudpar

KLÄNNINGEN OCH SKORNA: Boka en provning i god tid, gärna ett år i förväg. Det finns massor av vackra second hand-klänningar på nätet!! Vad gäller bröllopsskor så beställde jag skräddarsydda sandaler från Grekland via Etsy.

BRUDGUMMENS KLÄDSEL: Det är lätt för killarna! Smoking eller kostym.

HÅR OCH MAKEUP: Gå till frisören och ta hjälp av någon som kan göra make-up! Dessutom rekommenderar jag att göra hår och make-up en gång så att du kan se om du är nöjd med ditt utseende.

RINGAR: Välj vigselring du vet att du vill bära resten av ditt liv! Min förlovningsring och vigselring är från ett svenskt märke som heter Mumbaistockholm. Här måste du beställa ringar flera månader i förväg. Var därför tidigt ute och kolla leveranstiden om du vill ha något speciellt!

Planeringstips för bröllop

BRÖLLOPPLANERING: Vi hanterade bordsplacering, budget, gästlista, körschema och allt annat i en och samma Excel-fil.

FOTOGRAF: Hitta en fotograf vars bilder och stil du gillar. Det finns till exempel massor av fotografer att välja på.

TOASTMASTER: En bra toastmaster gör hela kvällen! Välj en person du litar på och som tycker att uppgiften är rolig och någon som inte blir stressad av den.

BRUDTÄRNOR: Välj brudtärnor som står dig nära och som du kan prata med om allt. Dom kommer vara till stor hjälp om du stöter på problem i planeringen eller på själva dagen.

FESTLOKALEN: Kontakta lokalen som ni vill ha tidigt. Många festlokaler är ofta fullbokade två år i förväg, speciellt under sommaren.

TRANSPORT: Vi fick hjälp av vår familj som körde runt oss under fotografering och till vigseln och bröllopsfesten. När vi skulle åka hem från festen klockan två på natten tog vi helt enkelt en taxi.

Tips för dekoration för bröllop

Dukat bord inför bröllop

INREDNING: Det enkla är ofta det bästa! Vi köpte vaser second-hand och hyrde över 100 vintage-ljusstakar i guld. Resultatet blev enkelt och fint.

BLOMMOR: Pinterest och Instagram är dina bästa vänner! Lägg tid på att hitta den stil du vill ha. Kom ihåg att kontakta en blomsteraffär för att ta reda på om dom blommor du vill ha är i säsong och om dom går att beställa. Vi fixade allt själva och det var förvånansvärt enkelt, och inte minst roligt.

TÅRTA: Fråga dina vänner och din familj om dom vill bidra med en tårta till bordet. Alla vi frågade gjorde det gärna! Om ni ska beställa en bröllopstårta från bageri bör ni göra det tidigt om bröllopet är under högsäsong. Vi hittade en tjej via Instagram som gjorde ett fantastisk cupcake-torn till oss!

INBJUDNINGAR: Det finns många webbsidor som erbjuder detta. Vi valde att ha ”save the date” som ett Facebook-event som vi skickade ut cirka åtta månader innan bröllopet. Därefter skickade vi ut inbjudningar med posten ungefär fem månader innan.

PLACERINGSKORT OCH LIKNANDE: Vi beställde matchande placeringskort och inbjudningskort för att ha en röd tråd.

Brudeparet på vei ned til Månefisken

Underhållning för bröllop

BRÖLLOPSMUSIK: Hitta en låt eller melodi som ni båda gillar.

UNDERHÅLLNING UNDER BRÖLLOPET: Vi hade en borgerlig vigsel. För att bröllopet inte ska bli för kort är det trevligt med lite extra inslag. Vi hade ett par som sjöng tre låtar som betyder något för oss. Det var väldigt vackert.

MUSIK OCH DJ: Gör en spellista som kan delas med DJ:n i förväg. Och kom ihåg att det ofta är folk i alla åldrar på ett bröllop, så ta hänsyn till detta när du väljer musik.

FÖRSTA DANSEN: Gillar du inte festdans eller vals? Inte vi heller. Vi överraskade gästerna med en självkoreograferad hiphopdans till vår favoritlåt ”Forever” av Chris Brown.

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: