En guide till dina uppgifter som toastmaster eller toastmadam

En toastmaster har en viktig roll både i bröllopsplaneringen såväl som på själva bröllopsdagen. Här är dina uppgifter som toastmaster.

Text: Redaktionen Foto: Unsplash

Uppgifter som toastmaster inför bröllopsdagen

En toastmaster kan vara delaktig i planeringen av bröllopet från början till slut. Fråga bröllopsparet om önskemål och deras förväntningar.

En toastmaster kan exempelvis fungera som en kontaktperson för gästerna inför bröllopet. Du svarar då på gästernas frågor och tar emot anmälningar från dom gäster som vill hålla tal. Vem som ska tala eller vad som ska hända under middagen och festen är ofta en överraskning för bröllopsparet.

Du har mycket att vinna på att vara väl förberedd

För egen del är det viktigaste att du förbereder dig väl. Gör ett detaljerat körschema, fundera på vad och hur du vill kommunicera, förbered dig för olika händelser och ta gärna reda på lite mer om gästerna.

Om du vill vara en bra toastmaster är det viktigt att förbereda dig ordentligt och vara uppmärksam på gästernas behov.

En av uppgifterna som toastmaster är att visa gästerna till bords.

Uppgifter som toastmaster under bröllopsdagen

Som toastmaster är din primära uppgift att fungera som en värd och säkerställa att bröllopet flyter smidigt. Du är också ansvarig för att se till att gäster såväl som brudpar har en trevlig och minnesvärd upplevelse.

Det finns många olika uppgifter som toastmaster kan ha. Här är några av dom vanligaste:

Välkomna gästerna

Toastmaster är ofta den första personen som gästerna möter när dom anländer till bröllopet. Du är ansvariga för att hälsa på gästerna, ta emot presenter och ge anvisningar om var gästerna ska sitta.

Hålla koll på tiden

Toastmaster är ansvarig för att hålla ordning på körschemat och se till att allt går enligt plan. Det är bra om du har en detaljerad tidsplan och övervakar att alla hållpunkter under dagen för att säkerställa att allt går smidigt.

Presentera talarna

Toastmaster har också till uppgift att presentera talarna vid middagen och se till att dom har rätt tid för att hålla sina tal. Du bör ge anvisningar till talarna om var dom ska stå och hur dom ska använda mikrofonen om det finns en sådan.

Leda toasten

En annan uppgift som toastmastern har är att leda toasten. Inled förslagsvis några korta ord uppmana sedan alla gäster att resa sig och lyfta sina glas. Du bör också se till att det blir lagom av allt. Lagom många skål, tal och kanske intag av alkohol.

Uppmuntra gästerna att spexa

Som toastmaster får du gärna inför bröllopet uppmuntra gästerna att bidra till underhållningen under bröllopsfesten. Det kan vara olika lekar eller andra aktiviteter som håller gästerna engagerade och underhållna under kvällen.

Lyckas i dina uppgifter som toastmaster

Om du vill vara en bra toastmaster är det viktigt att förbereda dig ordentligt och vara organiserad. Du bör också ha en positiv inställning, vara flexibel och uppmärksam på gästernas behov.

Och viktigast av allt! Ha roligt i dina uppgifter som toastmaster!

Ustøttet nettleser

Vi har upptäckt att du kanske använder en föråldrad webbläsare som inte är kompatibel med vår webbplats. Använd ett av dessa alternativ för att förbättra din upplevelse: